Közlekedés

Így irtják a szúnyogokat a levegőben Szeged felett - videó!

Így irtják a szúnyogokat a levegőben Szeged felett - videó!

2020. július 26., vasárnap
Így irtják a szúnyogokat a levegőben Szeged felett - videó!

Érdekes videó került fel a legnépszerűbb videómegosztó oldalra, amelyben a Szemp Air egyik An-2-es repülőgépével végeztek biológiai szúnyoggyérítést Szeged környékén azt követően, hogy a Tisza visszahúzódott az árterületekről.

Az ország egyik legromantikusabb vidéki repülőteréről, Szatymazról szállt fel az ikonikus gép. Mint Aeropark Budapest tájékoztatásából kiderült, az An-2-es egy igazi igáslónak számított az elmúlt évtizedekben. A típus nem sokkal a második világháború után jelent meg, eredetileg szállítógépnek szánták. Az egymotoros, kétfedeles gépből a kétezres évek közepéig több mint 18 ezer példány épült. Míg a Szovjetunióban Annuskának, nálunk jellemzően Ancsának becézték. A motor 1000 lóerős, fogyasztása pedig óránként nagyjából 120 és 200 liter között változik, feladattól, terheléstől függően. Magyarországon a 60-as évek vége óta alkalmazzák, a mezőgazdasági repülés egyik meghatározó típusa volt. A videóból kiderül, hogyan dolgozik az An-2-es kis magasságon, mit kell tudnia egy mezőgazdasági pilótának, valamint az is, hogy mire kell figyelni, amikor a repülőgép néhány tízméteres magasságon kezdi meg a manővereket? https://www.youtube.com/watch?v=Ff2fIrVWiFs&fbclid=IwAR3Th3jhDyomEydZvLCBXCCW3JtO6vwJaPdSpMz2j_ueenqHSdx0tpjSK1Q

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.