Közélet

Ilyen volt, ilyen lett - három évtizedes időutazás Szegeden

Ilyen volt, ilyen lett - három évtizedes időutazás Szegeden

2020. február 18., kedd
Ilyen volt, ilyen lett - három évtizedes időutazás Szegeden

A tavalyi évben előkerült, 1986-ban Szegeden forgatott videó helyszíneit járta végig kamerájával egy olvasónk néhány napja. Párhuzamosan láthatjuk, hogy mi változott a városban több mint három évtized alatt.

Egy évvel ezelőtt került fel a legnagyobb videómegosztóra egy 1986-ban, Szegeden forgatott videó, ami pillanatok alatt hatalmas nézettséget produkált. Egy szegedi operatőr, Kecskeméti Illés autózott végig a városon, és egy VHS kamerával rögzítette az utat. A rendkívüli felvételeken a belváros, Felsőváros, Tarján, Rókus helyszínein a 34 évvel ezelőtti Szeged mindennapjaiba kapunk betekintést. Egyik olvasónk, Farkas József, Wolfy 34 évvel az eredeti felvételek után kamerát fogott és biciklire pattant, hogy végigjárja ugyanazt az utat. Az eredeti, a kor csúcstechnikájának számító VHS-felvételekkel ellentétben a mai időknek megfelelő HD-felvételeken látható, hogy mennyit változott Szeged és az is láthatóvá válik, hogy mennyivel más a körülöttünk lévő világ évtizedekkel később. A videó azért is rendkívüli, mert párhuzamosan láthatjuk a két filmet. - A videóval szerettem volna megmutatni, hogy mennyivel másabb a város több mint három évtized elteltével. Kerékpáron nagyobb látóteret kaptak a felvételek, és a változásokat az is jól mutatja, hogy az utak és környezet változása miatt sok helyen más szemszögből tudtam elkészíteni a filmet - írta levelében a videóról Wolfy. https://www.youtube.com/watch?v=Y-9G7FUtMhE&feature=youtu.be  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.