Elhunyt Szőllősi Béla

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz korábbi szegedi önkormányzati frakcióvezetője 55 éves volt.

A Fidesz szegedi szervezete az alábbi sorokkal búcsúzik az egykori képviselőtől.

Búcsúzunk Dr Szőllősi Béla családapa, képviselő, építészmérnök, jogász és nem utolsósorban barátunk váratlanul hagyott itt bennünket. Megdöbbenve állunk a megváltoztathatatlan előtt. Számos jelentős beruházás fűződik a nevéhez.

Közgazdasági szakokleveles üzemmérnök, építészmérnök, jogász, közbeszerzési szakképesítésű építési műszaki ellenőr. Vezetői tapasztalatokat is szerzett az IKV Zrt.-nél, ahol műszaki igazgatóként dolgozott. Pályája során számtalan szegedi, a város képét meghatározó projektben vett részt. Így például szegedi önkormányzati lakóépületek építésében, valamint a PHARE energiamegtakarítási programban.

Részt vett az Europa Nostra-díjas belvárosi palotasor felújításban is, éppúgy, mint a panelrekonstrukciós programban, valamint az újszegedi sportcsarnok rekonstrukciójában és bővítésében. Dolgozott az evezős és kajak-kenu olimpiai felkészülési központ kialakításán is. Szakmai rátermettségét a szegedi közéletben is kamatoztatta.

Szeged Megyei Jogú Város közgyűlésének három cikluson keresztül képviselő tagja, bizottsági elnök, a Fidesz képviselőcsoportjának frakcióvezetője. 1998-2010-ig meghatározó szereplője a szegedi közéletnek, a szegedi jobboldal életének. Munkáját minden területen becsülettel végezte megbízói, kollégái megelégedésére.

Isten veled, Béla!

Előző sztori

Továbbra is nagy a migrációs nyomás a déli határszakaszon

Videó!
Következő sztori

Rendeletekkel segítenek a családokon és a munkavállalókon