Íme, a szegedi vízelvezetés újabb csodája

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyesek szerint Mekk Mester áll a dolog mögött.

Az egyik szegedi közösségi csoportban érdekes fotó látott napvilágot: az Etelka sori szupermarket parkolójában az egyik csatornafedő szemmel láthatóan az úttest szintjénél magasabban helyezkedik el, ezért nem tudja ellátni funkcióját. A bejegyzés szerzője Mekk Mester munkásságához hasonlította a kivételes hatékonysággal működő csatornafedőt.

Nem ez az első alkalom, hogy a vízelvezetés frontján megmosolyogtató megoldással találkozhatunk Szegeden. Korábban a felújított Tisza Lajos körúton okozott megoldhatatlannak tűnő problémát az esővíz felgyülemlése.

Az önkormányzat szerint azért állt meg rendszeresen a víz, mert az útalap még tömörödött. Egy ideig lapáttal terelgették a folyadékot a legközelebbi lefolyóhoz, nem sokkal később viszont észbe kaptak és rájöttek, hogy valójában csak egy csatornafedél hiányzik az említett szakaszról, ezért kialakítottak egyet.

Az viszont továbbra is látványos probléma, hogy egy kiadós esőzés után a város más pontjain is rendszeresen atlantiszi állapotok uralkodnak.

Előző sztori

Gyorsabban és hatékonyabban büntetnek Szerbiában

Következő sztori

Modern műszerekkel gazdagodott az SZTE eszközparkja

Legutóbbi hasonló cikkek