Politika

Beleállt az önkormányzat „lapja" a Botkát kritizáló DK-s képviselőbe!

Beleállt az önkormányzat „lapja" a Botkát kritizáló DK-s képviselőbe!

2020. november 13., péntek
Beleállt az önkormányzat „lapja" a Botkát kritizáló DK-s képviselőbe!

Mint ismeretes, Fodor Antal DK-s önkormányzati képviselő azt nehezményezte közösségi oldalán, hogy a polgármester nem kérte ki a képviselők véleményét a maszkhasználat szabályozásával kapcsolatban.

Azt gondolom, hogy legalább a képviselők véleményét meg kellett volna hallgatnia az intézkedés bevezetése előtt. Én nem értek vele egyet, de természetesen betartom, mint bármelyik buta jogszabályt

– fogalmazott posztjában Fodor, aki egyébként vagyongazdálkodási tanácsnokként dolgozik Botka mellett.

Az ügyről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

https://szegedma.hu/2020/11/nem-ert-egyet-botka-huzasaval-a-dk-s-kepviselo

Az önkormányzat „lapja" azonnal Botka László segítségére sietett és rendesen beleállt a polgármestert kritizáló képviselőbe.

A Fodor Antal szembefordult a pártjával maszkügyben című dolgozatban arra próbálják ráhúzni az ügyet, hogy a képviselő tulajdonképpen Gyurcsány Ferencnek szegült ellen, ugyanis a DK elnöke az ATV-n arról beszélt, hogy jelen helyzetben a lehető legszigorúbb intézkedésekre van szükség.

A szerző – akinek nevét balladai homály fedi – gondosan ügyelt arra, hogy Botka László nevét még csak véletlenül se említse meg.

A cikkben felsorolják, hogy mely DK-s vezetésű budapesti kerületben kötelező a maszkviselés minden közterületen, majd kiemelik, hogy Újbuda polgármestere az a László Imre, aki egyben a párt egészségpolitikusa is, és korábban kórházigazgatóként dolgozott.

Ő nyilvánvalóan alkalmasabb arra, hogy megítélje, milyen intézkedésekre van szükség egy egészségügyi vészhelyzetben mint például Fodor Antal, a párt szegedi önkormányzati képviselője, aki Facebook-bejegyzésben elégedetlenkedett a kötelező maszkviselés miatt

– olvasható a névtelen cikkben.

Korábban nem igazán volt példa arra, hogy egy baloldali képviselő Botka Lászlóval szembeni álláspontot nyilvánosan is hangoztasson, de úgy tűnik, hogy ha erre sor kerül, akkor a városházi médiagépezet azonnal lesújt.

Fodor Antal egyébként nincs egyedül a kritikájával, mert a szegedi Fidesz álláspontja szerint is vannak a városban olyan nagy, szabad területek, ahol indokolatlan a kötelező és állandó maszkviselés. Kérték is Botka Lászlót, hogy gondolja át újra a szabályozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.