/

A Fidesz szerint Botkának át kellene gondolnia az egész városra kötelező maszkviselést

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szegeden vannak olyan nagy, szabad területek, ahol indokolatlan a maszkviselés kötelezettsége - írta közleményében a szeged Fidesz.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Szegedi Fidesz üdvözli, és egyben támogatja a szocialista polgármester Botka László döntéseit, amelyek a kormány hatékony intézkedései mellett mindannyiunk egészségének megóvását szolgálják. 

“Azonban arra kérjük a polgármestert, a Szeged teljes területére előírt  maszkviselési kötelezettséget gondolja át.

Az egészség az első, ez nem kérdés. Magyarország jól teljesített tavasszal, és most késő ősszel sincs oka a szégyenkezésre: emberéletek tízezreinek megmentésével Európa jól teljesítő országa között áll helyt Magyarország a koronavírus-járványban – külön köszönet ezért az egészségügyben, a járvány első frontján szolgálóknak és azon polgártársainknak, akik fegyelmezetten betartják a járványügyi előírásokat!

A kormány által újból elrendelt veszélyhelyzet is a gyors cselekvést és így azt szolgálja, hogy minél több magyar ember maradjon életben és maradjon közöttünk. Amíg nincs vakcina, addig figyelnünk kell a szabályok betartására.

A Szegedi Fidesz támogatja a szocialista Botka Lászlót a gyors és hatékony intézkedésekben, amelyek a veszélyhelyzet újbóli elrendelése alapján Szeged vezetőjét, a polgármestert illetik.

Éppen a túlzott gyorsaság és a hirtelen döntések miatt a Szegedi Fidesz arra kéri a szocialista Botka Lászlót, hogy a teljes város területére érvényes kötelező maszkviselési szabályt vizsgálja felül. A Szegedi Fidesz szerint Szegednek vannak olyan közterületei és városrészei, ahol a kötelező távolságtartás előírását maszk nélkül is meg lehet tartani.

Arra kérjük ezért a város polgármesterét, hogy gondolja át még egyszer a teljes maszk-kényszert, és azokban a városrészekben és közterületeken, ahol tágas és nagy, szabad terek vannak, ott ne legyen kötelező az arcot és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése” – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Fotókat és relikviákat vár rajongóitól a Szegedi Szabadtéri Játékok

Következő sztori

A kormány minden oltóanyagot igyekszik beszerezni