Szabó Zoltán: Van jövője a szegedi vízilabdának

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi VE 14-10-re megnyerte a Szentes elleni megyei rangadót, amelyet a Benu Magyar kupa kilencedik helyéjért játszottak szerdán a Kurca-parti városban. Szabó Zoltán, a szegediek vezetőedzője szerint a mérkőzés legfőbb tanulsága, hogy a fiatal játékosokra lehet számítani.

Mint arról beszámoltunk, az ellenfeleknél felmerülő koronavírus-gyanú miatt két bajnoki mérkőzése is elmaradt a szegedieknek, ami azért is lehetett fájó, mert a legutóbbi, Vasas elleni találkozón parádés teljesítményt nyújtottak. A kényszerpihenő ellenére nem tört meg a csapat lendülete és sikerült legyőzniük a Szentest a Magyar Kupában.

A szerdai összecsapáson mindkét csapatból 5-6 meghatározó játékos hiányzott. A Tisza-partiaknál két serdülőkorú vízilabdázó most játszott először a nagyok között, ráadásul a mérkőzésnek volt olyan periódusa, amikor a vízben lévő szegediek átlagéletkora nem érte el 20 évet.

– Talán a mérkőzés legfontosabb tanulsága, hogy van jövő. Ezek a fiatal srácok szépen fokozatosan, egyszer-egyszer belekóstolnak a felnőttcsapat közegébe és egyáltalán nem lógnak onnan ki. Nyilván nem várható, hogy azonnal világklasszis szintet nyújtsanak, de a felkészültségüknek megfelelő módon képesek játszani egy-két korosztállyal feljebb is, ami igazán üdvözítő – mondta bizakodva Szabó Zoltán.

A szegedi pólósok legközelebb szeptember 23-án, a BVSC otthonában szállnak vízbe.

BENU Magyar Kupa, 9. helyért
Metalcom Szentes–Szegedi VE 10-14 (0-4, 3-3, 3-3, 4-4)

Szentes, 200 néző.
Szentes: Kovács – Mátyók, Lajkó 2, Bozó, Garancsy, Hegedűs, Fülöp 3. Csere: Pellei F. 1, Kókai, Gila 1, Pellei K. 1, Kürti-Szabó 1, Rébeli Szabó 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Szegedi VE: Molnár D. – Kürti 6, Tóth Gy. 1, Kiss, Baj 1, Mekkel, Farkas 1. Csere: Sánta, Szporny 2, Lakatos 2, Börcsök 1, Meleg, Horváth. Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Kiemelt képünk archív

Előző sztori

Orbán szerint Európa ma Közép-Európában épül

Következő sztori

Szigorítanak az iskolába járás szabályain