Világtükör

Európában is népszerű lett a székelyek kezdeményezése

Európában is népszerű lett a székelyek kezdeményezése

2020. szeptember 25., péntek
Európában is népszerű lett a székelyek kezdeményezése

Két nap alatt csaknem ezren csatlakoztak a székelyek kezdeményezéséhez, ráadásul

nagyon sokan Kárpát-medencén kívüli államból, Spanyolországból vagy éppen Svédországból írták alá az online petíciót.

A változás szembetűnő, mert amióta július közepén újraindult az online aláírásgyűjtés, összesen alig több mint hatezer szignó érkezett a kezdeményezéshez. A támogatásokra pedig nagy szükség van, mert május 7-ig összegyűlt ugyan a szükséges, több mint egymillió aláírás, de csak Magyarországon, Romániában és Szlovákiában érték el a jogszabályban meghatározott limitet.

Ahhoz viszont, hogy a székely kezdeményezés érvényes és eredményes legyen, legalább további négy államban össze kell gyűjteni a kellő számú aláírást.

A nemzetközi térben, főként Spanyolországban megnövekedett szavazatszámnak köze lehet ahhoz, hogy

elkészült a székely petíciót támogató Hosszú Katinka reklámfilmje, amellyel az ­Írdalá.hu csapata a katalánok közül igyekszik minél többeket megnyerni a kezdeményezéshez.

A világhírű, háromszoros olimpiai bajnok sportoló félperces reklámfilmjében, angol nyelven – magyar felirattal – hívják fel a figyelmet arra, hogy az atléták, sportolók jellemzően négy évig készülnek egy-egy olimpiára, míg a katalánoknak 306 éve kell várniuk a szabadságukra. A reklámfilm végén feltűnik a kampány nemzetközi oldalának címe, a Signiteurope.com.

Hosszú Katinka mellett több hazai zenész és művész is csatlakozott az utóbbi hetekben a székelyek ügyéhez, Kovács Ákos, Rudolf Péter és Majoros Péter (Majka) is

rövid reklámfilmben tudatta: fontosnak tartja a kezdeményezést, és a petíció aláírására buzdít mindenkit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.