A vízilabdázók együtt élnek a vírussal és folyamatosan igazodnak hozzá

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ferencváros, az Eger és a Debrecen után az UVSE vízilabdacsapatánál is felütötte a fejét a koronavírus. Szabó Zoltán, a Szeged VE vezetőedzője lapunknak elmondta, a kialakult helyzetben akadnak pozitív tanulságok, ugyanakkor további intézkedésekkel próbálják megóvni a csapatot a fertőzéstől.

Mint arról lapunk is beszámolt, a vízilabda Magyar Kupa küzdelmeit kellett felfüggeszteni, miután a Ferencváros négy játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje. Szombaton az Eger és a Debrecen, vasárnap az UVSE férfivízilabda-csapatában találtak fertőzöttet. A Szeged VE valamennyi stábtagja és játékosa negatív tesztet produkált.

Szabó Zoltán, a Tisza-partiak vezetőedzője lapunknak elmondta, jelenleg az egyébként is betervezett hatnapos pihenőjét tölti a csapat. A kialakult helyzetről úgy vélekedik, a nyitott kérdések mellett akadnak tanulságok is.

– Ha lehet valami pozitív tanulságot levonni ebből az egészből, akkor az az, hogy a koronavírus nem terjed a vízben – kezdte Szabó Zoltán. – Az UVSE játszott a Szentessel és a Csongrád-Csanád megyei csapatból valamennyi játékosnak negatív lett a tesztje. A Honvéd és BVSC esetében is megállapítható ez, hiszen mindkét együttes játszott a Ferencváros ellen, mégis mindenki negatív tesztet produkált a csapatból. Ez abból a szempontból lehet érdekes, hogy a szövetség miként határozza majd meg a bajnokság elindításának feltételeit – fogalmazott.

Elmaradt a megyei rangadó

Ha nem szól közbe a koronavírus, akkor Szeged–Szentes megyei rangadó döntött volna a Magyar Kupa kilencedik helyéről. A két csapat az első fordulóban már összemérte tudását, akkor a Kurca-partiak 14–9-re felülmúlták Szabó Zoltán együttesét.

A szegediek mestere megemlítette, akadnak olyan klubok, ahol utólag derült ki egy-egy játékosról, hogy tünetmentesen átment rajtuk a koronavírus, a csapaton belül pedig nem történt további fertőzés.

Hozzátette, ugyancsak bizakodásra adhat okot, hogy az eddigi pozitív esetek nem mutattak komoly tünetek.

Ezzel együtt kiemelte, továbbra is a legnagyobb elővigyázatossággal és fegyelemmel tartják be a járványügyi előírásokat, sőt a Szeged VE vezetősége további intézkedésekkel próbálja megóvni a csapatot a járványtól.

– Hoztunk néhány új szabályt, amelyek nem csak az edzésekre, de a hétköznapi életre is vonatkoznak. Bizonyos esetekben vezetői engedélyhez kötöttük, vagy megtiltottuk a külföldre történő utazást, a hétköznapokban a zárt térben való tartózkodást és a járványügyi szempontból veszélyes közegben való megjelenést – avatta be lapunkat Szabó Zoltán.

Ha minden az eredeti forgatókönyv szerint zajlik, akkor a szegedi pólósok augusztus 29-én az OSC Újbuda otthonában kezdhetik az OB I. idei szezonját.

Előző sztori

Újabb óvodát újítanak fel Szegeden

Következő sztori

Juan Carlos Pastor: Minden meccsen magas szinten kell teljesítenünk