Őrizetbe vehették Joób Mártont – Frissítve!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több százmilliós adócsalás állhat a háttérben.

Az Origo internetes hírportál megbízható forrásra hivatkozva tényként közli: több százmilliós áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt. Hasonló információkat lapunk is kapott a délután folyamán, hivatalos megerősítésre várunk a hatóságoktól.

Az Origó azt írja, hogy Joób Márton a szegedi polgármester, Botka László legszűkebb köréhez tartozik, az önkormányzatban család- szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnok is. Úgy tudjuk, már hosszabb ideje nyomozott utána az adóhivatal. A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de simán kikapott a Fidesz jelöltjétől, B. Nagy Lászlótól, 2019-ben egyéni képviselőnek választották a 19-es, újszegedi választókerületben, akkor már az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indult az önkormányzati választásokon.

Az Origó is kereste a NAV-ot, azt válaszolták, folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak. A lap úgy tudja, hogy Joób letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Amennyiben új információt kapunk, azonnal frissítjük cikkünket.

Frissítés

Néhány perccel ezelőtt a szegedi önkormányzat a következőket írta:

„Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól.

Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata”

Előző sztori

Marad a hőség, igazi nyári napunk lesz

Következő sztori

Cáfol a Szegedi Tudományegyetem