Nem csökkent a kerékpárlopási kedv Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte, a kerékpárlopások számában nem történt érdemi változás az elmúlt két hónapban.

Korábban megírtuk, hogy 2019-ben legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden. Elsősorban Tarján városrészben élő olvasóink jelezték, hogy a bringatolvajok áldozatául estek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre közölte, az elmúlt két hónapban nem történt érdemi változás a kerékpárlopások számát tekintve. Megemlítették, hogy a kétkerekűek eltulajdonítása kapcsán nincsen kiemelt városrész Szegeden. Hangsúlyozták, a lopások megelőzésében nagy szerepe van a tulajdonosoknak.

–A kerékpárt érdemes forgalmas helyen hagyni, mert a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben. Szakemberek szerint a megfelelő védelmet egy jó kerékpárzár biztosíthatja. Ezt viszont a kerékpár értékének legalább 10 százalékát elérő árú és minőségű zár segítségével tudjuk megvalósítani – olvasható a CSMRFK válaszlevében.

Hangsúlyozták, ne sajnáljuk a pénzt márkásabb, biztonságosabb zárra. Kitértek arra is, hogy egy internetes program segítségével akár könnyebben előkerülhet az ellopott kétkerekű.

– A BikeSafe nevű programot – www.bikesafe.hu – a rendőrség ingyenesen működteti, szervezett regisztrációs időpontokat hirdet. A kerékpár irataival keressük fel e pontokat, ott nyilvántartásba veszik, és a bringa fényképével, küllemi leírásával együtt egy adatbázisban rögzítik adatait. Amennyiben eltulajdonítják, ennek segítségével beazonosítása egyszerűbb, s megtalálása esetén azonnal értesítik a kerékpár tulajdonosát – zárták soraikat.

Előző sztori

A vásárhelyi Fidesz szerint Márki-Zay Péter vitte csődbe a várost

Következő sztori

A szegedi közlekedőknek oszt maszkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat

Legutóbbi hasonló cikkek