Tovább garázdálkodnak a kerékpártolvajok Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb kerékpárlopás történt Tarján városrészben.

Néhány héttel ezelőtt megírtuk, hogy Tarján városrészben élő több olvasónk jelezte, hogy az utóbbi időben megszaporodott a kerékpártolvajok száma a környéken. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az említett városrészből tavaly decemberben kerékpárlopásról, a napokban pedig biciklialkatrészek eltulajdonításáról érkezett bejelentés.

Négy hónap alatt két bringa oda

A jelek szerint nem csillapodott a kerékpátolvajlási kedv a városban, különösen Tarjában nem, legalábbis erre következtetünk abból, hogy újabb olvasói leveleket kaptunk. Egy neve elhallgatását kérő olvasónk kerékpárját az Olajbányász téren lovasították meg. Szegényre alaposan rájár a rúd, mert elmondása szerint novemberben lopták el az előző kerékpárját.

– Ha mástól hallanám ezt a sztorit, biztos nem hinném el – kezdte a biciklis kálváriáját olvasónk. – Tavaly novemberben lopták el az előző kerékpáromat a Tarján bisztró elől. Januárra spóroltam össze annyi pénzt, hogy vegyek egy újat, de ezúttal a zárra is többet költöttem. Sajnos ez sem volt elég masszív, múlt héten az Olajbányász téren lezárva hagytam reggel a cangám, de délre már nyoma veszett – fogalmazott.

Forrong az internet

Az egyik legnépszerűbb szegedi közösségi csoportban a napokban posztoltak egy bejegyzést, miszerint egy gyerekkerékpár kerekeit leszerelték szintén az Olajbányász tér közelében, a tarjáni villamosvégállomáson. A posztra közel félezer reakció érkezett. A kommentszekcióban többen is jelezték, hogy szintén áldozatául estek a kerékpártolvajoknak.

Regisztrálhatjuk a kerékpárunkat

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság legutóbbi megkeresésünkre közölte, hogy márciusban lesz legközelebb lehetőség kerékpár-regisztrációra a Szegedi Rendőrkapitányságon.

– A BikeSafe nevű programot – www.bikesafe.hu – a rendőrség ingyenesen működteti, szervezett regisztrációs időpontokat hirdet. A kerékpár irataival keressük fel e pontokat, ott nyilvántartásba veszik, s a bringa fényképével, küllemi leírásával együtt egy adatbázisban rögzítik adatait. Amennyiben eltulajdonítják, ennek segítségével beazonosítása egyszerűbb, s megtalálása esetén azonnal értesítik a kerékpár tulajdonosát! – olvasható a rendőrség levelében.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Lemondhatott Szegeden a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

Következő sztori

Szegeden járt a mezőgazdaságért felelős államtitkár

Legutóbbi hasonló cikkek