Közélet

Tavaly legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden

Tavaly legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden

2020. február 19., szerda
Tavaly legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden
A napokban megírtuk, hogy Tarján városrészben élő több olvasónk jelezte, hogy az utóbbi időben megszaporodott a kerékpártolvajok száma a környéken. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az említett városrészből tavaly decemberben kerékpárlopásról, a napokban pedig biciklialkatrészek eltulajdonításáról érkezett bejelentés. A tavalyi évben a szegedi rendőrök több elkövetőt is elfogtak, akik mintegy 40 kétkerekű eltulajdonítását ismerték el.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy az őrizetlenül hagyott kétkerekűeket minden esetben zárjuk le. A kerékpárt érdemes forgalmas helyen hagyni, mert a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben. – Szakemberek szerint a megfelelő védelmet egy jó kerékpárzár biztosíthatja. Ezt viszont a kerékpár értékének legalább 10 százalékát elérő árú és minőségű zár segítségével tudjuk megvalósítani. Ne sajnáljuk a pénzt márkásabb, s nem egy olcsó, vásári termékre kiadni! – olvasható a CSMRFK válaszlevelében.

Kiemelték, egy internetes program segítségével könnyebben előkerülhet az ellopott kétkerekű.

– A BikeSafe nevű programot - www.bikesafe.hu - a rendőrség ingyenesen működteti, szervezett regisztrációs időpontokat hirdet. A kerékpár irataival keressük fel e pontokat, ott nyilvántartásba veszik, s a bringa fényképével, küllemi leírásával együtt egy adatbázisban rögzítik adatait. Amennyiben eltulajdonítják, ennek segítségével beazonosítása egyszerűbb, s megtalálása esetén azonnal értesítik a kerékpár tulajdonosát! – fogalmaztak. Felhívták arra a figyelmet, hogy

Szegeden a következő kerékpár-regisztrációra márciusban lesz lehetőség a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Hozzátették, amennyiben bárki szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetését észleli, értesítse a rendőrséget a 107, vagy 112 segélyhívó számon!

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.