/

Tavaly legalább 40 kerékpárt loptak el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban megírtuk, hogy Tarján városrészben élő több olvasónk jelezte, hogy az utóbbi időben megszaporodott a kerékpártolvajok száma a környéken. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az említett városrészből tavaly decemberben kerékpárlopásról, a napokban pedig biciklialkatrészek eltulajdonításáról érkezett bejelentés. A tavalyi évben a szegedi rendőrök több elkövetőt is elfogtak, akik mintegy 40 kétkerekű eltulajdonítását ismerték el.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy az őrizetlenül hagyott kétkerekűeket minden esetben zárjuk le. A kerékpárt érdemes forgalmas helyen hagyni, mert a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben.

– Szakemberek szerint a megfelelő védelmet egy jó kerékpárzár biztosíthatja. Ezt viszont a kerékpár értékének legalább 10 százalékát elérő árú és minőségű zár segítségével tudjuk megvalósítani. Ne sajnáljuk a pénzt márkásabb, s nem egy olcsó, vásári termékre kiadni! – olvasható a CSMRFK válaszlevelében.

Kiemelték, egy internetes program segítségével könnyebben előkerülhet az ellopott kétkerekű.

– A BikeSafe nevű programot – www.bikesafe.hu – a rendőrség ingyenesen működteti, szervezett regisztrációs időpontokat hirdet. A kerékpár irataival keressük fel e pontokat, ott nyilvántartásba veszik, s a bringa fényképével, küllemi leírásával együtt egy adatbázisban rögzítik adatait. Amennyiben eltulajdonítják, ennek segítségével beazonosítása egyszerűbb, s megtalálása esetén azonnal értesítik a kerékpár tulajdonosát! – fogalmaztak.

Felhívták arra a figyelmet, hogy

Szegeden a következő kerékpár-regisztrációra márciusban lesz lehetőség a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Hozzátették, amennyiben bárki szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetését észleli, értesítse a rendőrséget a 107, vagy 112 segélyhívó számon!

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Két kérdés is lesz a börtönbizniszről a nemzeti konzultációban - videó!

Következő sztori

Eucharisztikus konferenciát rendeznek a Gál Ferenc Főiskolán

Legutóbbi hasonló cikkek