Hírzóna

Eldobott cigi miatt égett le a ház egy Csongrád megyei faluban

Eldobott cigi miatt égett le a ház egy Csongrád megyei faluban

2020. május 21., csütörtök
Eldobott cigi miatt égett le a ház egy Csongrád megyei faluban

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki egy ház leégésével okozott közveszélyt Csongrád megyében - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi május 17-én családi összejövetelen volt egy Csongrád megyei faluban, ahol alkoholt fogyasztott, amelynek hatására szóváltásba keveredett élettársával. Az ittas és felindult férfi a vita során egy téglával betörte élettársa apja autójának üvegét, majd a helyszínről eltávozott. A gépkocsiban 50 000 Ft kár keletkezett.

Még aznap kora délután, a tartózkodási helyéül szolgáló házában ittas állapotban a gyanúsított rágyújtott, majd az égő cigarettát távozásakor a szobában levő kanapéra dobta. Az égő cigarettától a bútor meggyulladt, majd a tűz az egész házra átterjedt. A tüzet a kiérkező tűzoltók fékezték meg akkor, amikor az már az összes a házban levő ingóságot, nyílászárót és a tetőszerkezetet is megégette.

Azt, hogy a tűz a szomszédos lakóházra is átterjedjen, csak a tűzoltók munkája akadályozta meg. A gyanúsított cselekményével az épületben mintegy 3 millió forint kár keletkezett.

A járási ügyészség a közveszélyokozás vétsége, valamint a garázdaság vétsége miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a férfi a cselekményét két, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.