Óriási tömeg lepte el szerda reggel a Mars téri piacot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ráadásul az emberek fele nem viselt maszkot.

– Mintha valóságos sáskajárás lett volna szerda reggel a Mars téren – írta le a látványt Csongor, aki a fotókat küldte nekünk. – Becslésem szerint az emberek fele nem is hordott maszkot. Én is örülök, hogy hamarosan jön a lazítás, de nem ártana betartani az előírásokat, mert különben újabb fertőzéshullámnak nézünk elébe – fejezte ki aggodalmát. Hozzátette, hogy a 65 év felettiek, tehát a legveszélyeztetettebb korosztály állt sorban, figyelmen kívül hagyva a biztonságos távolságot.

Olvasónk elmondása és fotója alapján a piac Csillag börtön felőli oldalánál óriási kocsisorok kígyóztak, lépésben haladt a forgalom.

A Mars téri piac esete különösen érdekes a járványhelyzetben. Nagy vihart kavart, hogy húsvétot megelőzően Botka László egy hirtelen ötlettől vezérelve bezáratta a piacot, így az emberek kénytelenek voltak a zárt szupermarketekben intézni a nagybevásárlást. Ráadásul a kereskedők is megsínylették az intézkedést, hiszen a húsvéti áruk jelentős része a nyakukon maradt.

Az esetből tanulva a bezárás helyett létszámkorlátozó intézkedést vezetett be az önkormányzat a Mars téri piacon, így hétvégente egyszerre legfeljebb 500 ember tartózkodhat a vásártéren.

Előző sztori

Biztonságos lesz az idei érettségi

Következő sztori

Modern levegőfertőtlenítő berendezések álltak üzembe az SZTE klinikáin