Chovanecz Kata: Elhamarkodott és átgondolatlan volt a Mars téri piac bezárása

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz önkormányzati képviselője úgy véli, észszerűbb lett volna létszámszabályozó rendeletet hozni a húsvéti időszakra.

Ahogy arról beszámoltunk, Botka László egy hirtelen ötlettől vezérelve a hosszú hétvégére bezáratta a Mars téri piacot, így a szellős, jelentős részben szabadtéri vásártér helyett a bevásárlóközpontokba kényszerültek a húsvétra készülő szegediek.

Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő szerint elhamarkodott döntést hozott a polgármester.

– Rendszeresen járok a Mars téri piacra, elég sok árust és őstermelőt ismerek személyesen is, ráadásul kereskedelmi végzettségem is van, úgyhogy minden oldalról átéreztem a polgármester által hozott döntés negatív hatásait – kezdte Chovanecz.

– Részben értem, ugyanakkor elhamarkodottnak és átgondolatlannak tartom, hiszen csütörtök este már nagyon sok termelő ágyban volt, amikor értesítették őket, hogy nem kell menniük másnap a piacra – fogalmazott a képviselőnő.

Hozzátette, a legtöbb kereskedő bízott benne, hogy szombatra kinyithat a piac, ennek érdekében önkormányzati képviselőként megejtett pár telefonhívást, de már nem lehetett változtatni a rendeleten.

Német Ferenc és Chovanecz Kata rendszeresen a Mars téri piacon tartják a nagy bevásárlást

A képviselőnő kifejtette, nem gondolja, hogy a vírus szempontjából a piac veszélyesebb lenne, mint a szupermarketek, hiszen nyitott téren van és a nagycsarnokban lévő ablakok mindig nyitva vannak, így folyamatosan szellőzik.

Emlékeztetett, hogy a piac vezetősége a kijárási korlátozás bevezetésekor őröket állított a vásár elé, akik szabályozták a ki- és beléptetést. Úgy véli, ez jobb megoldás lett volna a húsvéti időszakban.

– A kormány igyekszik megtalálni az arany középutat, nem szabad elmenni a végletekig. A legfontosabb az emberélet, de a gazdasági szereplők megóvása is hangsúlyos. Talán észszerűbb lett volna létszámkorlátozást szabályozó rendeletet hozni – osztotta meg észrevételét.

Chovanecz elmondta, felelős magyar állampolgárként továbbra is a piacon fog vásárolni, ezzel igyekszik segíteni a hazai kereskedőknek. Megemlítette, hogy kedden reggel Német Ferenc képviselőtársával szokatlan módon alkudtak a piaci kofákkal.

– Felfelé kerekítettük az árakat alkudozás közben, ezzel is igyekeztünk valamelyest segíteni a kereskedőknek. Fontosnak tartjuk, hogy hazai termékeket vásároljunk, reméljük, hogy minél többen csatlakoznak majd a Vedd a hazait! felhíváshoz – zárta gondolatait.

Forrnak az indulatok

Eközben a Szegedi Városkép és Piac Facebook-oldalán záporoznak az elégedetlen és csalódott hozzászólások a piac bezárásáról szóló bejegyzés alatt. Szombaton mi is tapasztaltuk, hogy a szegediek bosszankodva mentek vásárolni a tömött szupermarketekbe.

Előző sztori

Rengeteg állatot fogadtak örökbe a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Sűrűbben takarítják a szegedi utcákat, de külön nem fertőtlenítik