Ezen a hétvégén is létszámkorlátozás lesz a Mars téri piacon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a hétvégén is a korábban kiadott korlátozások lesznek érvényesek Szegeden – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata fenntartja a múlt hét végén elrendelt korlátozásokat. Kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat!

– Az április 25-26-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitvatartás szerint működnek Szegeden.
– Nyomatékosan kérjük a szegedieket, hogy az üzletekben, a boltokban és a piacon, valamint a közösségi közlekedési járműveken viseljenek szájmaszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat!
– Továbbra is kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra.
– Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. A szegediek védelme érdekében a járvány miatt frissen kifejlesztett, a vásárlók számát nyilvántartó forgalomszámláló applikációt is felhasználják a piacon. Az 500 fős rendelkezés a jövőben is érvényben marad.
– A szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet a hétvégén, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élnek.

A járványt közösen fogjuk legyőzni, köszönjük támogató együttműködésüket!”

Előző sztori

Videoösszeállítással búcsúzik horvát játékosától a Pick

Következő sztori

Könnyítéseket vezettek be a családtámogatásoknál