Közélet

Ezen a hétvégén is létszámkorlátozás lesz a Mars téri piacon

Ezen a hétvégén is létszámkorlátozás lesz a Mars téri piacon

2020. április 24., péntek
Ezen a hétvégén is létszámkorlátozás lesz a Mars téri piacon

Ezen a hétvégén is a korábban kiadott korlátozások lesznek érvényesek Szegeden – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük: „Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata fenntartja a múlt hét végén elrendelt korlátozásokat. Kérjük, kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el a hétvégén az otthonukat! – Az április 25-26-i hétvégén – szombaton 00:00 órától vasárnap 24:00 óráig – az üzletek az eddigi korlátozó szabályok és a hétvégi nyitvatartás szerint működnek Szegeden. –Nyomatékosan kérjük a szegedieket, hogy az üzletekben, a boltokban és a piacon, valamint a közösségi közlekedési járműveken viseljenek szájmaszkot, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat! –Továbbra is kérjük a boltok üzemeltetőit, hogy járványügyi felelősségük tudatában járjanak el. Folyamatosan ellenőrizzék a vásárlóik számát az üzletükben, és figyelmeztessék az embereket a 1,5 méteres távolságtartásra. –Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. A szegediek védelme érdekében a járvány miatt frissen kifejlesztett, a vásárlók számát nyilvántartó forgalomszámláló applikációt is felhasználják a piacon. Az 500 fős rendelkezés a jövőben is érvényben marad. –A szabadban lenni, sportolni vagy kutyát sétáltatni legfeljebb napi egy órában lehet a hétvégén, azt is egyedül, vagy csak azokkal, akikkel egy háztartásban élnek. A járványt közösen fogjuk legyőzni, köszönjük támogató együttműködésüket!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.