Közélet

Az Árkád előtt "dolgoznak" a szegedi kéregetők

Az Árkád előtt "dolgoznak" a szegedi kéregetők

2020. április 16., csütörtök
Az Árkád előtt "dolgoznak" a szegedi kéregetők

Több olvasónk jelezte: kettőt lépni nem lehet, hogy ne lépjen oda hozzájuk egy kéregető. Ráadásul egy hajléktalan az áruház előtti padon fekve végezte dolgát.

Kevesebben vannak a városban, így a kéregetők "belvárosi bázisa" is átkerült a frekventáltabb, még nyitva lévő boltok, áruházak környékére. Szombati körutunkon mi is tapasztaltuk, hogy megszaporodtak a Rókusi körúti Tescónál és a Csillag térnél kéregető, többségükben hajléktalan emberek. Ma három olvasónk is felháborodottan jelezte, az Árkádnál lépni nem lehet úgy, hogy ne lépjen hozzájuk egy kéregető. — 10 perc alatt legalább tíz jött hozzám. Elszakadt a cérna és az egyikkel elkezdtem kiabálni,ő jött utánam az Árkádba is. A biztonsági őrök tessékelték ki onnan — írta nekünk Borbála. Amikor olvasónk kifelé jött az Árkádból, akkor a biztonságiak egy nőt és egy férfit küldtek ki, mert kéregettek, majd ezt a párbeszédet hallotta a bejáratnál:"Csak 100 forintot tudnál adni. Én is hajléktalan vagyok". Ez utóbbi férfi a sikertelen próbálkozás után lépett oda hozzá, tőle is pénzt kért. Egy másik olvasónk videóval illusztrálta a történteket. https://youtu.be/58gSHGmP0as

(A felvételt személyiségi jogok miatt homályosítottuk el)

Olvasónk joggal teszi fel a kérdést: hol van a másfél méteres távolság? Úgy véli, hogy egy ilyen kéregető koronavírus, akkor tucatjával fertőzhet meg embereket. A videót látva kár lenne ezzel vitatkozni.

A harmadik esetben egy bódult hajléktalanról van szó. – Felkelt a padról, ahol feküdt, majd elindult a pad mögé, de az első lépés után összegabalyodtak a lábai és földre huppant – írta nekünk Péter.

Mint írja, valószínűleg vizelni indult, mert néhány perccel később már azt tudta megörökíteni:

Álmában, a padon fekve végezte el dolgát... Az elmúlt hetekben több alkalommal írtunk a koronavírus-járvány idején a megszokottnál is sokkal veszélyesebb hajléktalan kéregetőkről. A

Kárász utcán

, a

Nagypostánál

, de a legextrémebb helyen, a

Dugonics téren is székelt

egyikük. Az önkormányzat, ahogy járványmentes időben is, továbbra sem foglalkozik a hajléktalanokkal, akik így szabadon garázdálkodhatnak a városban. A kérdéseinket ezúttal a rendőrségnek küldtük el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.