Az Árkád előtt “dolgoznak” a szegedi kéregetők

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több olvasónk jelezte: kettőt lépni nem lehet, hogy ne lépjen oda hozzájuk egy kéregető. Ráadásul egy hajléktalan az áruház előtti padon fekve végezte dolgát.

Kevesebben vannak a városban, így a kéregetők “belvárosi bázisa” is átkerült a frekventáltabb, még nyitva lévő boltok, áruházak környékére. Szombati körutunkon mi is tapasztaltuk, hogy megszaporodtak a Rókusi körúti Tescónál és a Csillag térnél kéregető, többségükben hajléktalan emberek.

Ma három olvasónk is felháborodottan jelezte, az Árkádnál lépni nem lehet úgy, hogy ne lépjen hozzájuk egy kéregető.

— 10 perc alatt legalább tíz jött hozzám. Elszakadt a cérna és az egyikkel elkezdtem kiabálni, ő jött utánam az Árkádba is. A biztonsági őrök tessékelték ki onnan — írta nekünk Borbála. Amikor olvasónk kifelé jött az Árkádból, akkor a biztonságiak egy nőt és egy férfit küldtek ki, mert kéregettek, majd ezt a párbeszédet hallotta a bejáratnál: “Csak 100 forintot tudnál adni. Én is hajléktalan vagyok”. Ez utóbbi férfi a sikertelen próbálkozás után lépett oda hozzá, tőle is pénzt kért.

Egy másik olvasónk videóval illusztrálta a történteket.

(A felvételt személyiségi jogok miatt homályosítottuk el)

Olvasónk joggal teszi fel a kérdést: hol van a másfél méteres távolság? Úgy véli, hogy egy ilyen kéregető koronavírus, akkor tucatjával fertőzhet meg embereket. A videót látva kár lenne ezzel vitatkozni.

A harmadik esetben egy bódult hajléktalanról van szó.

– Felkelt a padról, ahol feküdt, majd elindult a pad mögé, de az első lépés után összegabalyodtak a lábai és földre huppant – írta nekünk Péter.

Mint írja, valószínűleg vizelni indult, mert néhány perccel később már azt tudta megörökíteni:

Álmában, a padon fekve végezte el dolgát…

Az elmúlt hetekben több alkalommal írtunk a koronavírus-járvány idején a megszokottnál is sokkal veszélyesebb hajléktalan kéregetőkről. A Kárász utcán, a Nagypostánál, de a legextrémebb helyen, a Dugonics téren is székelt egyikük. Az önkormányzat, ahogy járványmentes időben is, továbbra sem foglalkozik a hajléktalanokkal, akik így szabadon garázdálkodhatnak a városban.

A kérdéseinket ezúttal a rendőrségnek küldtük el.

Előző sztori

Szabó Zoltán szerint legalább hathetes felkészülés kell az érdemi folytatáshoz

Következő sztori

Napos, gomolyfelhős, kissé szeles napunk lesz