Szinte teljesen kihalt a Kárász utca, csupán a koldusok jelenléte állandó

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik online webkamera felvételein jól látszik, hogy hétfő délelőtt szinte teljesen kihalt volt a Kárász utca. A képekből azonban megállapítható, hogy a jelek szerint a veszélyhelyzet sem tartja vissza a a koldusokat a kéregetéstől.

Elkeserítő, de egyben üdvözítő is a kihalt Kárász utca látványa. Elkeserítő, hiszen normál esetben ilyenkor valószínűleg tele lenne egyetemistákkal, a kávézók teraszain diskuráló fiatalokkal, munkába igyekvő szegediekkel. Jelen esetben ugyanakkor üdvözítő is, hiszen pár nappal ezelőtt nyugdíjasok egy csoportja a jó időt kihasználva az egyik padon sütkérezett a kormány határozott javaslata ellenére.

Az otthonmaradás szempontjából tehát tapasztalható némi előrelépés, bár könnyen lehet, hogy csak a rövid ideig tartó hószállingózás, valamint a hűvös idő tartotta vissza az időseket legkedvesebb időtöltésüktől.

Az online webkamera felvételén azt is láthatjuk, hogy az elnéptelenedett sétálóutcán akadt azért olyan személy, aki a veszélyhelyzet ellenére is tovább műveli mindennapi rutinját.

Akár azt is mondhatnánk, hogy a szegedi idill megszokott elemét láthatjuk: egy koldus a veszélyhelyzet és a hűvös idő ellenére is kéreget a Kárász utcán.

Sőt, volt egy maszkot és kesztyűt viselő járókelő, aki még adakozott is a hölgynek.

Korábban megírtuk, évek óta visszatérő hagyománynak számít Szegeden, hogy a tavasz beköszöntével koldusok lepik el a belváros forgalmasabb utcáit, csomópontjait. Múlt héten egyik olvasónkban felmerült a kérdés, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet milyen hatással lesz erre a jelenségre. Nos, a jelekből ítélve egyelőre nem tapasztalható jelentős változás. A Kárász utca egyébként az állatorvosi lova a szegedi koldushelyzetnek, hiszen a „főszezonban” akár 8-10 kéregetővel is össze lehet futni.

Előző sztori

Megjelentek a csalók Csanádpalotán

Következő sztori

Orbán Viktor: Az ellenzék nélkül is meg fogjuk oldani ezt a válságot