Közélet

Szinte teljesen kihalt a Kárász utca, csupán a koldusok jelenléte állandó

Szinte teljesen kihalt a Kárász utca, csupán a koldusok jelenléte állandó

2020. március 23., hétfő
Szinte teljesen kihalt a Kárász utca, csupán a koldusok jelenléte állandó

Az egyik online webkamera felvételein jól látszik, hogy hétfő délelőtt szinte teljesen kihalt volt a Kárász utca. A képekből azonban megállapítható, hogy a jelek szerint a veszélyhelyzet sem tartja vissza a a koldusokat a kéregetéstől.

Elkeserítő, de egyben üdvözítő is a kihalt Kárász utca látványa. Elkeserítő, hiszen normál esetben ilyenkor valószínűleg tele lenne egyetemistákkal, a kávézók teraszain diskuráló fiatalokkal, munkába igyekvő szegediekkel. Jelen esetben ugyanakkor üdvözítő is, hiszen pár nappal ezelőtt

nyugdíjasok egy csoportja a jó időt kihasználva az egyik padon sütkérezett

a kormány határozott javaslata ellenére.

Az otthonmaradás szempontjából tehát tapasztalható némi előrelépés, bár könnyen lehet, hogy csak a rövid ideig tartó hószállingózás, valamint a hűvös idő tartotta vissza az időseket legkedvesebb időtöltésüktől. Az online webkamera felvételén azt is láthatjuk, hogy az elnéptelenedett sétálóutcán akadt azért olyan személy, aki a veszélyhelyzet ellenére is tovább műveli mindennapi rutinját.

Akár azt is mondhatnánk, hogy a szegedi idill megszokott elemét láthatjuk: egy koldus a veszélyhelyzet és a hűvös idő ellenére is kéreget a Kárász utcán.

Sőt, volt egy maszkot és kesztyűt viselő járókelő, aki még adakozott is a hölgynek.

Korábban megírtuk

, évek óta visszatérő hagyománynak számít Szegeden, hogy a tavasz beköszöntével koldusok lepik el a belváros forgalmasabb utcáit, csomópontjait. Múlt héten egyik olvasónkban felmerült a kérdés, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet milyen hatással lesz erre a jelenségre. Nos, a jelekből ítélve egyelőre nem tapasztalható jelentős változás. A Kárász utca egyébként az állatorvosi lova a szegedi koldushelyzetnek, hiszen a „főszezonban” akár 8-10 kéregetővel is össze lehet futni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.