Közélet

Köhögve koldult a nagyposta előtt egy hajléktalan

Köhögve koldult a nagyposta előtt egy hajléktalan

2020. március 20., péntek
Köhögve koldult a nagyposta előtt egy hajléktalan

Olvasónk beszámolója alapján idősek is voltak a közelben.

Az egyik városképi jelentőségű hajléktalan - aki rendszerint a kutyájával sétálgat a belváros utcáin - pénteken kora délután a nagyposta előtt kéregetett a járókelőktől. Egyik olvasónkat aggasztotta, hogy a koldus folyamatosan köhögött. – Szinte már megszokott látvány, hogy a képen látható hajléktalan a nagyposta előtti villamosmegállóban kéreget. Nem is ezért írok Önöknek, hanem azért, mert aggasztó volt látni, hogy annak ellenére, hogy a férfi látványosan köhögött, a posta előtt sorban állók közül volt, aki odalépett hozzá és adott neki egy marék aprót – osztotta meg észrevételét Ádám. Hozzátette, úgy véli felelőtlen dolog kontaktust létesíteni egy ilyen állapotban lévő személlyel. – A várakozók között voltak idős emberek is. Nem tudom, hogy mit lehetne tenni ebben a helyzetben. Szerencsére mire végeztem a postán, a fedél nélküli már odébb állt és a közeli szelektív hulladékgyűjtőkben matatott – fogalmazott.

Mint arról már többször is cikkeztünk, Szeged belvárosát a jó idő beálltával rendszerint ellepik a hajléktalanok és a kéregetők. Nagy kérdés, hogy vajon a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet és az annak következtében megcsappanó turizmus mekkora hatással lesz a koldusok jelenlétére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.