Sport

Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen

Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen

2019. szeptember 28., szombat
Kézilabda BL: döntetlent játszott a Pick a Flensburg ellen

Radivojevics tizenegy gólja és a szegediek látványos kínai figurái sem volt elég ahhoz, hogy a MOL-Pick Szeged megverje a Flensburgot a férfi kézilabda BL-ben. "Csalódott vagyok, mert nem így készültünk" – értékelte a mérkőzést a Pick beállója, Bánhidi Bence.

A találkozó után Bánhidi Bence értékelte a látottakat a SzegedMA stábjának.

60. perc:

Bombac talpról vágta a rövidre kilenc méterről, így a szegedi időkérést követően sikerül eggyel meglógni a németektől. Gottfridson pördült le és került a kapu elé, az ő találatával 23-23-ra módosult az állás. Zachariassen a levegőben kapta el Maquedát, a bírók pedig hetessel jutalmazták a manővert. Radivojevics tizenegyedszer is a kapuba talált: 24-23! Jeppsson gólja miatt szakadt meg a szegedi tábor skandálása, ám a Pick támadása alatt állva nézi az egész csarnok a játékot. A kissé ötlettelen játékot Pastor időkérése szakította meg egy perccel a meccs lefújása előtt. Az időkérés után Bánhidi került földre, miközben a kapu mellé lőtte a labdát, a bírók azonban nem fújtak szabálytalanságot. Húsz másodperccel a meccs vége előtt a Flensburg kért időt. Időn túli szabaddobással ért véget a találkozó Maqueda és Golla birkózása után. Jeppsson állt a kilenceshez, ám a szegedi falon nem bírta átdobni.

A mérkőzés 24-24-es döntetlennel ért véget. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

55. perc:

Bánhidi Maqueda passzát váltotta gólra, viszont Johannessen eredményesen tört be a szegedi falon. Bánhidi Johannes Gollán harcol ki hetest, Radivojevics áll a vonalhoz: tíz lövésből tíz gól a szélső mérlege, miközben még éppen a Metallica Enter Sandman című klasszikusa szól. Őt élteti az Újszegedi Sportcsarnok 22-21-es állásnál. Balszerencsésen alakult a németek következő támadása szegedi részről: Johannessen lövése a kapufáról egyenesen Golla kezében landolt, a német beálló pedig Mikler mellett a hálóba dobta a játékszert. Nagyot esik Johannessen miután Henigman az arcához ért, az irányítót egy emberként fütyülte ki az aréna. Johannessen lövése nem talált kaput a támadás végén, labdaszerzés után pedig ziccerből törhetett kapura, Mikler azonban kifogta a lövést. "Ro-li! Ro-li!" – zengi a szegedi publikum. Fontos pontjához ért a mérkőzés öt perccel a vége előtt, Pastor időt is kért.

22-22.

50. perc:

Golla góljával ismét a Flensburg vezet 18-19-nél, de nem sokáig: Stepancsics óriási lökete pókhálózta ki a ficakot. A szegediek gyorsan visszaszerezték a labdát, azonban Källman nem tudta bedobni a ziccert. Mikler ellenállhatatlan: Golla lövését fogta meg. Újabb kínai figura után Maqueda ütötte meg magát, a hatoson fetrengett, amikor Radivojevics a szélről ugorva immár kilencedik gólját szerezte. Maqueda mellett betörve Johannessen újabb egyenlítő gólt szerzett:

20-20.

45. perc:

Jeppsson átlövését Mikler védte, a labda Bodó kapufáját követően visszakerült a németekhez. Johannessen erőszakos támadása eredménytelennek bizonyult, a túloldalon pedig Bodó vágott újabb kínait. Jöndal góljával kapaszkodott a Flensburg, majd döcögős támadás után Radivojevics nyolcadik gólját szerezte. Glandorf lövése landolt Mikler ölében, a gyors letámadásból a túloldalon nem tudott gólt szerezni a Pick.

18-17.

40. perc:

Újra gólt eredményez a Canellas-Bánhidi összjáték, a második félidőben először vezetett kettővel a szegedi csapat 15-13-nál. A Pick két új játékosa, Stepancsics és Radivojevics találták meg egymást, a szélső hetedik gólját szerezte. Jeppsson találata után letámadásból Johannessen szerezte meg sorozatban a második német gólt, ezzel ismét egyenlő az állás

16-16-nál.

35. perc:

Stepancsics megszerezte a második félidő első találatát. Az ezt követő szegedi támadásban Radivojevics varázsolta Källman kezébe a labdát, ám a szélső nem tudott gólt szerezni. A svéd szélső ezután begyűjtötte a mérkőzés első két perces kiállítását, Johannessent terítette ki. Jöndal ezután újra egálra alakította a mérkőzés állását. Olajozott támadás után Canellas adott asszisztot Bánhidinek, újra a szegedieké lett az előny.

14-13.

30. perc:

Sigurmansson találatával rögtön megduplázta előnyét a Szeged, majd újra hetest kaptak a németek. A büntetőt Steinhauser dobta be Mikler mellett. Luka Stepancsics parádés kínai góljával azonban újra kettőre nőtt a szegediek előnye. Johannes Golla előbb a kapufára vágta, majd elcsente a labdát, végül ziccerből szerzett gólt. A félidő utolsó német támadásában Jeppson szerzett gólt, így alakult

12-12-re az első félidő.

25. perc:

Canellas harcolt ki hetest, majd Radivojevics ötödik gólját is megszerezte. A szerb a találkozó ezen pontján valamennyi dobását gólra váltotta. Johannessen először hibázott, Mikler taszította el a lövést. Matej Gaber a német Holger Glandorf ellen harcolt ki hetest, a büntetőt Radivojevics értékesítette ismét.

10-9.

20. perc:

Johannessen ötödször is betalált, egyelőre rá nem sikerült megoldást találnia a szegedi védelemnek. Jött a negyedik kínai: Bodó ezúttal a hálóba vágta Canellas passzát. Jurecki vesztette el a labdát, Mikler passzából Källman szökött meg, aki Radivojevicset találta meg az ellenfél térfelén. A szerb higgadtsággal váltotta gólra a ziccert, először vezet a MOL-Pick a találkozón 8-7-nél. A hazai térfélen Mikler került lendületbe, a lengyel Jurecki lövését hárította újra. Nehéz perceken vannak túl a flensburgiak, időkéréssel próbálják kizökkenteni a szegedieket. A rövid szünetet követően először lépett pályára a meccsen a horvát Luka Stepancsics. Ismét Jurecki tört be, a lengyelt Bánhidi állította meg szabálytalanul. Steinhauser ejtette a hálóba, ismét egál.

8-8.

15. perc:

Maqueda írta be magát a jegyzőkönyvbe átlövésből, ám gyorsan jött a válasz Michal Jureckitől. Újabb kínai, eddig háromból egy siker: most Maqueda nem tudta átvenni a labdát. A szegediekhez azonban visszakerült a labda, Bodó lövése csattant a felső lécen, sajnos a gólvonalon kívül. Maqueda percei ezek: előbb belemenést harcolt ki Jurecki ellen, majd véleményes védekező faltot harcolt ki, amiért akár hetest is adhattak volna a sporik. A támadás végén a spanyol átlövő volt eredményes, egy góllal közelebb lépett a Pick. Röd kínaija nem sikerült: a norvég átlövő a levegőben pördülve próbált meg figurázni és hát mögött értékesíteni a helyzetet, de túl közel volt Mikler. A bírók hetest ítéltek meg a németeknek: Gottfridson állt a vonalhoz, Mikler pedig kifogta a lövést. A szegediek is megkapták első hetesüket, melyet Radivojevics magabiztosan értékesített. Ezzel egál,

6-6.

10. perc:

Mikler Röd lövését fogta ki. A túloldalon Bombac próbálkozott újabb kínaival, ezúttal Bodó volt a passz célpontja, ám a passz túl magasra sikerült. Védekezésben Maqueda nem kapott meg egy belemenést, de Mikler térddel hárította Magnus Joendal lövését. A németek támadását így sem bírták gól nélkül átvészelni a szegediek: Johannessen megszerezte második gólját. Nem kellett sokat várni ahhoz azonban, hogy Bodó keze elsüljön, gyorsan jött az egyenlítő találat és egy sárga is a norvég Rödnek. Johannessen betörésből szerezte meg újra a vezetést a Flensburgnak, majd sikertelen szegedi támadás után ismét a norvég volt eredményes, így léptek meg kettővel a vendégek. A tizedik percben Juan Carlos Pastor kikérte a szegediek első időkérését.

3-5.

5. perc:

A találkozót Mikler Roland kezdte a kapuban, a támadásban a Jonas Källman, Bodó Richárd, Dean Bombac, Bánhidi Bence, Jorge Maqueda és Bogdan Radivojevics összeállítás kezdett. Fizikális játékkal indult a találkozó, rögtön a második percben összeszedte a szegediek első sárgáját Bánhidi. A Pick első gólját a szerb Radivojevics szerezte szélről Bombac passza után. Ezután ismét a szélső volt eredményes kínai figurából: Bodó passzával

2-2.

A két csapat eddig négy mérkőzést játszott, eddig 3-1 a magyarok javára. Az előző idényben egy csoportba sorsolták a szegedieket és a német alakulatot: először hazai pályán tudott győzni a Pick, majd idegenben szoros mérkőzésen 30-28-ra kaptak ki. A német bajnok az idei BL-kiírásban veretlen, ezt a sorozatot szakíthatják meg az eddig a Barcelonát legyőző, majd a PSG-től vereséget elszenvedő szegediek.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, kövesse a mérkőzés eseményeit szöveges közvetítésünkben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.