Íme, ami a kedélyes “Botka László-interjúból” kimaradt az Indexen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erőteljesen rákészült, majd a show után is nagy erőkkel ráfeszült az Index Botka Lászlóra, négyféleképpen is bemutatva a beszélgetést. Elképesztően kedélyes “interjút” láthatott a nagyérdemű csütörtökön az Indexen, sok nevetéssel, mosollyal és bűbájjal, de mi most megmutatjuk azt, ami abból a közel 60 perces adásból kimaradt.

Lapunk részletesen beszámolt Botka László indexes kalandjáról. Most viszont szeretnénk bemutatni azt is, ami valamiért kimaradt az “interjúból”.

Érthetetlen okból számos olyan közelmúltbeli hírre, tényre, történésre nem kérdezett rá az Index csütörtökön, amire rá kellett volna kérdezniük. Igaz, ezek a témák nem annyira lettek volna kedvesek Botka Lászlónak, mint azok, amelyekben megszólaltatták tegnap; de mégiscsak indokolt lett volna szóba hozni ezeket.

Botka László szinte unalomig ismételgetett kommunikációs panelekkel operált ezúttal is; tolta a szokásos sikerpropagandát, de az újságírók mégsem szembesítették azzal, hogy a magyar városok sorban hagyják le Szegedet és amíg más városokban több ezermilliárd forintnyi (gyár)beruházás történt, új munkahelyek tízezrei jöttek létre, addig Szegeden arra büszke Botka László, hogy nincs nagyipar és nem is lesz.

Azt sem firtatták az Index munkatársai, hogy miért lehet az, hogy több mint 5000 cég szűnt meg Szegeden az elmúlt években az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata pontos adatai szerint, és egyre többen mondják egyre hangosabban, hogy Szeged lemaradt más városokhoz képest.

Kimaradt a műsorból a városban egyre riasztóbb koldushelyzet, vagy az, hogy a nyáron komoly aggodalomra adott okot az a tény, hogy a maffia zaklatja a szegedieket, tisztes családapákat és egyszerű vállalkozókat is a nyílt utcán, fényes nappal.

Elfelejtették szóba hozni azt is a kollégák, hogy a város egyre több pontja néz ki úgy, mint egy trágyadomb (szó szerint sajnos): teleszart és emberi fekália miatt bűzös, mocskos utcákkal.

Botka Lászlót visszakérdezés nélkül hagyták magyarázkodni a Szeviép-ügyről, illetve az ügyben ítélkező bírókat ért korrupciós vádakról is; és nem szembesítették azzal a ténnyel, hogy miközben a polgármester lazán próbál elhatárolódni a cégtől, 16 milliárd forintos munkákban volt érdekelt a cég Szegeden – Botka László vezetése alatt.

Szóba sem került a tény, hogy az így-úgy kapott állami/kormányzati vagy uniós pénzekből megtörtént különféle városi felújítások csúsztak, kontármunka és gányolás folyt, nem ritkán káosszal és balesetveszéllyel kísérve, valamint összevissza és egymásra szervezett “ütemekkel” (amit egyik nap megcsináltak, azt másnap szétbarmolták).

Bizonyára nem érdekelte az Index újságíróit az sem, hogy a szegedi polgárőrök aggódnak az egyre több, szabadon garázdálkodó drogos miatt, akik “megőrülnek és zombiként” viselkednek az olcsó szerektől városszerte.

Természetesen a közelmúlt egyik legnagyobb botrányáról sem esett szó az “interjúban”, vagyis arról az önkormányzati beszállítóról, aki maga is elismerte, hogy megpofozta egyik női munkatársát. Az esetnek azóta sem lett semmiféle következménye Szegeden; a város tovább dolgozik a férfival, sőt, a férfi amolyan “bánatpénzként” most egymillió forintot követel, amiért nyilvánosságra került a neve és az arca.

Hogy mindezek a fontos témák miért maradhattak ki az élő beszélgetésből, az rejtély; de erős a gyanú, hogy emiatt a MÍTOSZ tovább épül majd.

Előző sztori

Ezúttal 43 migráns próbálkozott Csongrádban, de elfogták őket

Következő sztori

Rangos tudományos szaklap számolt be szegedi kutatók eredményéről