Közélet

Pénzt kér az önkormányzat a parkolásért az új klinikánál is

Pénzt kér az önkormányzat a parkolásért az új klinikánál is

2020. január 13., hétfő
Pénzt kér az önkormányzat a parkolásért az új klinikánál is

Január 1-től a Semmelweis utca és a Bánomkert sor is fizetős lett, ezzel szinte lehetetlenné vált a fizetőparkolás elkerülése. Felháborítónak tartják a szegediek, hogy fizetniük kell, mert "nem szórakozásból" parkolnak a Klinikánál.

Itt tehát a sárga zóna tarifái érvényesek már idén, pedig korábban - főleg a Bánomkert soron élők kárára - parkolhattak ezen az útszakaszon azok, akik a klinikára jöttek.

"Nem szórakozásból jövök ide, és még fizessek is? Mennyire elborult észjárás kell ahhoz, hogy valaki a betegeket és hozzátartozóikat így megsarcolja?"

– csattant fel Kálmán, aki a helyszínen döbbent rá a változásra, hogy most már a Bánomkert sor teljes szakaszán 220 forintot kell fizetni óránként.

Kis híján könnyebb a lottó főnyereményt hazavinni, mint itt szabad parkolóhelyet találni. Fotó: Kovács István

"Bunkóság, szerintem nem lenne szabad nyerészkedni azokon, akik bajba kerültek és a klinikára kell jönniük. Eszement dolog, nem is értem, hogy juthat ilyen bárkinek az eszébe"

– fakadt ki Ráhai Mónika. Az érintett útszakaszokat valószínűleg azért tették fizetőssé, hogy csökkenjen a klinika környékén parkoló autók száma. "Ha tényleg így van, az nagyon szomorú, mert nem viccből jövünk autóval. Taxizgatni kéne a klinikára a szerettünkhöz? Fizesse, aki parkolójegyet fizettet velünk!" – háborgott a nő.

Ingyenes parkolásra is volna lehetőség, azonban az óriási betegforgalom miatt itt csak örökölni lehet parkolóhelyet.

– Tovább tart itt parkolóhelyet találni, mint a kezelésem, a munkahelyemről meg nem fogok taxizgatni vagy villamosozni, amikor a benzint már kifizettem – magyarázta Mondok Tibor, aki szerint szolidárisabban kellene kezelni az autósokat. – Nem hinném, hogy rászolgáltunk autóstársaimmal arra, hogy így kiszúrjanak velünk. Elhihetnék az illetékesek, hogy nem passzióból jövünk a klinikára, nem hóbort ez számunkra, hanem a problémáink miatt vagyunk itt. Ha nem kéne jönnöm, eszem ágában sem lenne itt parkolni – fejtette ki.

– Bosszant, hogy mindent megtesznek azért, hogy ne lehessen nyugodtan parkolni, de jobban kellene fejleszteni a klinika elérhetőségét tömegközlekedéssel, akkor talán nem kellene ennyi figyelmet fordítani arra, hogy a beteg embereket és családjaikat szívassák – jelentette ki egy másik panaszos. Már a múlt héten elküldtük kérdéseinket az önkormányzatnak, de azóta nem tudtak válaszolni egyikre sem. Ha mégis válaszolnak, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.