Politika

Bérletidíj-emelésre készülhet az önkormányzat

Bérletidíj-emelésre készülhet az önkormányzat

2019. november 18., hétfő
Bérletidíj-emelésre készülhet az önkormányzat

Továbbra sem egyértelmű a várospolitikai alpolgármesteri tisztség sorsa, nem kerül várhatóan napirendre a szervezeti és működési szabályzat újabb módosítása a pénteki közgyűlésen. A költségvetés módosítása lesz a terítéken, de az előterjesztésekből kiderül az is: decemberig meghosszabbították a 7F-es járat módosított menetrendjét, pedig korábban azt mondták, nincs rá sem igény, sem forrás.

A közgyűlés októberi alakuló ülésén merült fel a probléma: a módosított SZMSZ-ben három alpolgármesteri tisztség szerepel, azonban ennek megszavazása előtt csak két helyettest jelölt Botka László: Nagy Sándor és Szécsényi Rózsa megválasztásáról dönthetett a grémium. Végül Szabó Bálint független képviselőnek tűnt fel a probléma, a városatya meg is kérdezte Botkát, kit jelöl a kimaradt tisztségre. Ekkor Botka zavartan csak annyit válaszolt, még nem döntötte el, mi lesz a poszt sorsa.

Elemző cikkünkben

felvetettük

, legkésőbb az év végéig eldőlhet a poszt sorsa. A korábbi várospolitikai alpolgármester, Solymos László májusban mondott le tisztségéről, miután a Gyulai Járásbíróság tavaly ősszel hűtlen kezelésért felbujtóként felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a parkolóügyként elhíresült botrány miatt. A jogerős ítéletre várhatóan december 1-ig kell várni: eredetileg október végére írták ki az elnapolt ülés időpontját, azonban előre nem látható, objektív okok miatt újra el kellett halasztani a tárgyalást – közölte megkeresésünkre a Gyulai Törvényszék.

A soron következő, november 22-i közgyűlés után tehát a következő decemberi ülés éppen az ítélethirdetés utánra esik. Akkor kiderülhet, Solymos visszakapja-e pozícióját a városvezetésben.

Napirendre kerül azonban a 2019-es költségvetés második módosítása: ez zömében átcsoportosításokról szól, azonban ez előbb az önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága elé kerül még szerdán.Az előterjesztésekből kiderül:

meghosszabbították a 7F-es busz módosított menetrendjét

. Az önkormányzati választási kampány idején a városfejlesztési bizottság döntött arról, hogy a 7F-es járat menetrendjét október 31-ig módosítsák. Akkor Mihálffy Béla és Lauer István dorozsmai képviselők azt javasolták, módosítsák a menetrendet 2020 júniusáig, azonban Tóth Péter javaslatával egyetértve azt válaszolta Nagy Sándor alpolgármester akkor, hogy a forgalomszámlálásokból származó adatok nem támasztják alá ezt az igényt. Most úgy tűnik, november 4-től december 20-ig kiterjesztették a módosított menetrendet az októberi forgalomszámlálások alapján. Tervezetten napirendre kerül az építési szabályzat módosítása is: az előterjesztés java a Dorozsmai út-vasútvonal-Bajai út-nyugati elkerülő, illetve a Kálvária sugárút-Móravárosi sugárút-vasútvonal határolta területekről szól, de előkészíti a Sándorfalvi úti hulladéklerakó bővítéséhez szükséges módosítást is. Napirendre tűzik a lakásrendelet módosítását is: ami a költségek emeléséről szól. A dokumentum szerint az IKV-s lakások fenntartási költségeit nem fedezik a jelenlegi bérleti díjak.

(Hamarosan külön cikkben számolunk be a részletekről -a szerk.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.