Politika

Csak a választások végéig jár gyakrabban a busz Szegeden

Csak a választások végéig jár gyakrabban a busz Szegeden

2019. augusztus 29., csütörtök
Csak a választások végéig jár gyakrabban a busz Szegeden

2020. helyett csak idén szeptembertől október végéig fog gyakrabban járni az egyik szegedi busz. Na, vajon miért?

Több száz szegedi kérte írásban az önkormányzattól, hogy gyakabban járjon a 7F-es busz. A téma avárosüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésén került elő.

A 700 lakó kérése alapján Mihálffy Béla (Fidesz), és Lauer István MSZP-s képviselők azt javasolták, hogy 2020. június 15-ig adjon az önkormányzat zöld lámpát a sűrűbb járatoknak, mert ez erősen indokolt a szegediek igényei alapján.

A bizottság azonban - arra hivatkozva, hogy nincs pénz - leszavazta a két képviselő javaslatát, viszont

elfogadták a Jobbikos Tóth Péter erősen kampányszagú ötletét, amely szerint a 7F buszjárat csak szeptembertől október 31-ig járjon sűrűbben!

Nagy Sándor alpolgármester szerint ez azért remek ötlet Tóth Pétertől, mert az ő

számításaik alapján a forgalom nem indokolja, hogy többször járjon arra a busz és egyébként sincs elég pénz.

Mihálffy és Lauer szerint azonban nem mindegy, hogy mikor mérték ezt: mert nyáron például sokan kerépároznak szívesebben buszozás helyett, ám ősszel: esős és hideg időben az emberek többsége inkább buszra száll(na). Szentistványi István, a bizottság alelnöke is az mondta,

számára is kampányfogásnak tűnik ez a módosítás,

hiszen a szűk két hónapig tartó járatsűrítés imponáló lehet ugyan a választópolgároknak az október 13-i önkormányzati választás miatt, de ezután újra hoppon maradnak novembertől. Végül a baloldali többség leszavazta a 2020-ig tartó megoldást, így marad a két hónapos "kampányjárat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.