A szegedi gustnado hagyatéka: két hónappal a vihar után is hullik a cserép

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár nappal ezelőtt „Vigyázat hulló cserepek” feliratú szalaggal kerítették el a Károlyi utcai társasház árkádsorát. Vélhetően a szeptember 9-i hatalmas vihar – amely egy meteorológus szerint a tornádóhoz hasonló jelenség, úgynevezett gustnado volt – okozta károk miatt volt erre szükség. UPDATE: Várhatóan még ezen a héten elkészülnek a javítási munkálatokkal.

Mint arról fotógalériával és videókkal is beszámoltunk, szeptember 9-én rég nem látott vihar, egy meteorológus szerint úgynevezett gustnado tombolt Szegeden, óriási felfordulást és hatalmas károkat okozva. A Károlyi utcában akkor a hatalmas széllökés következtében több tucat cserép hullott az utcára. Némelyik még a mai napig látható, mert összemorzsolódva befogta az aszfaltot.

Tetőcserepek hevernek a Károlyi utcában 2019. szeptember 9-én

A meggyengült tetőszerkezet és a cseréphullás jelenleg elsősorban a kerékpárosokat veszélyezteti, hiszen a kerékpársáv közvetlenül az árkádsor mellett húzódik.

– A nagy vihar óta inkább áttolom a kerékpárom az árkádok alatt, nem merek kockáztatni, mert bármikor a fejemre eshet egy cserép. Több hónap után hívták csak fel erre a többi ember figyelmét a szalaggal és a felirattal, de vajon a problémát mikor fogják orvosolni? – tette fel a kérdést egyik olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte.

Kérdést továbbítottuk az IKV Zrt.-nek, frissítjük a cikket, amint válaszolnak.

Mint ismeretes, még a vihar napján rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Botka László polgármester, aki az eseményhez illően SZKHT-s egyenruhát húzott. Botka akkor bejelentette, a közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására átcsoportosított 200 millió forintot.

UPDATE: Várhatóan még ezen a héten elkészülnek a javítási munkálatokkal

Megérkezett az IKV Zrt. válasza, melyet változtatás nélkül közlünk:

“A Szeged, Károlyi 2. szám alatti Társasház kapcsán 2019.11.08. napján érkezett bejelentés, miszerint sérült cserepek vannak a tetőn, amelyek lecsúszásuk esetén balesetveszélyt okozhatnak. A bejelentést követően azonnal intézkedtünk, az IKV Zrt. munkatársai a veszélyeztetett területet lezárták és kihelyezésre került a “Vigyázat hulló cserepek” tájékoztató felirat is. A Társasház közös képviselője egyeztetett a javítási munkát végző kivitelezővel, hogy a munka soron kívül elvégzésre kerüljön. A tegnapi és a tegnapelőtti kedvezőtlen esős időjárás miatt azonban a tetőre sajnos nem lehetett felmenni. A javítási munka várhatóan ezen a héten készül el. A munka elvégzésére felkért vállalkozóval folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, a helyzetet kiemelt ügyként kezelve. Célunk, hogy a balesetveszély mihamarabb megszűnjön.”

Előző sztori

A domaszéki suli is csatlakozott a megyei bűnmegelőzési mintaprogramhoz

Következő sztori

Egyszerűbb lesz az adórendszer, egymásba olvad négy járulék

Legutóbbi hasonló cikkek