Balhé

Rendkívüli: brutális vihar tombolt Szegeden, vérző fejű emberek az utcákon

Rendkívüli: brutális vihar tombolt Szegeden, vérző fejű emberek az utcákon

2019. szeptember 9., hétfő
Rendkívüli: brutális vihar tombolt Szegeden, vérző fejű emberek az utcákon

Hatalmas vihar csapott le Szegedre! Az előszele letépett egy darabot az SZTK ÁJK épületének tetejéről. UPDATE: Emberek fejére dőlt egy faág a Széchenyi téren. UPDATE 2: Áramszünet miatt járatkimaradásokra kell számítani. Cikkünk folyamatosan frissül!

Így kezdődött a vihar:

 

Olvasónk küldte a fotókat, amint többet megtudunk, frissítjük a cikket. Olvasónk elmondása szerint pillanatok alatt a semmiből hurrikán erejű szél keletkezett ami, leszakította a gerendákat az SZTE ÁJK épületének tetejéről, valamit az ablakokat is betörte. Egyelőre személyi sérülésről nem tudni.

Update: Személyi sérülés a Széchenyi téren

14:55: Óriási vihar csapott le Szegedre hétfő délután. A nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt a Széchenyi téren, az egyik pont a padon ülők fejére esett. A mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek. Jelenleg is zajlik a sérültek ellátása.

15:19: Időközben megérkeztek a tűzoltók is a helyszínre, akik láncfűrészekkel szétdarabolták a leszakadt nagyméretű faágakat. A sérülteket a mentősök elszállították.

15:23: Járatkimaradásokra figyelmeztet az SZKT

"A vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt minden vonalunkon járatkimaradások és csúszások várhatóak a következő órákban." - olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közleményében.

15:25: Nemesi Pál óvatosságra int

Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje a Facebookon intette óvatosságra a szegedieket a vihar végett.

15:27: Gyökerestül fordult ki a fa Rókuson

Egyik olvasónk tájékoztatása szerint Rókuson, a Kukovecz Nana és a Szatymazi utca sarkán gyökerestül tépett ki egy fát a nagy szélvihar.

15:34: Kocsira dőlt egy fa a Gogol utcában

Olvasóink folyamatosan küldik a fényképeket a vihar okozta károkról. A Gogol utcában egy autóra dőlt egy fa, míg Tarjánban - Rókushoz hasonlóan - gyökerestül tépett ki a szél egyet.

15:44: A Retek utcában is összetört egy kocsi

Nem csak a Gogol utcában, hanem a Retek utcában is autóra dőlt egy fa. Úgy tudjuk, hogy személyi sérülés nem történt.

15:50: Átforgatta a színház tetejét a vihar

A Szegeden láttalak Facebook-csoportba posztoltak egy fotót, amin jól látható, hogy a Nemzeti Színház tetejét átforgatta a vihar.

15:57: Galamb utcában is nagy a kár

A Gogol és a Retek utca után a Galamb utcában is egy parkoló autóra szakadt egy méretes faág.

16:00: Volt, aki egy hatalmas toronydaruban vészelte át a vihart

Eléggé félt, érthető módon:

16:01: Zavartalanul hűsölhetünk a Klauzál téren

Orkánerejű szélvihar ide, óriási zivatar oda, a Klauzál téri párakapu szerencsére továbbra is hibátlanul üzemel. Mutatjuk videón!

16:03: Tovább tombol a vihar

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, több mint háromszáz bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Elsősorban Szeged utcáit áztatta el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és a szél is sok problémát okoz. A megyei műveletirányítási központba már több mint háromszáz jelzés érkezett a károkról. Szegeden, a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel beavatkoztak és kiszabadították. A Pusztaszeri utcában pedig egy társasház belső udvarát rongálta meg a szél. Az egységek emelővel érkeztek a helyszínre. Továbbra is a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot a megyében. A Szabadkai úton faágak dőltek a villamossínekre és a felsővezeték is leszakadt. A Hajnóczy utcában szintén több faág zuhant az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

16:07: Időközben evakuálták a jogi kar épületét!

 

16:09: További fotók a vihar pusztításáról:

16:10: Leszakadt a közlekedési jelzőlámpa

Az egyik Szegeden láttalak Facebook-csoportban megosztott kép alapján megállapítható, hogy leszakadt az egyik közlekedési jelzőlámpa a Vásárhelyi Pál utcai körforgalomnál.  

16:16: Ripityára tört egy autó a Vértói úton

16:18: A Rákóczi utcában is nagy pusztítást végzett a vihar

Lezárták a Széchenyi teret - ellenőrzik a fákat

De

reméljük, nem vágják ki azokat

!

Egyébként volt már ekkora, sőt: ennél talán nagyobb vihar is a városban. Íme

a szegedi tornádó története

.

További fotók a mai pusztításról:

Olvasóink küldték még:

A Szivárvány utcában is fa dőlt autóra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.