Rendkívüli: brutális vihar tombolt Szegeden, vérző fejű emberek az utcákon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas vihar csapott le Szegedre! Az előszele letépett egy darabot az SZTK ÁJK épületének tetejéről. UPDATE: Emberek fejére dőlt egy faág a Széchenyi téren. UPDATE 2: Áramszünet miatt járatkimaradásokra kell számítani. Cikkünk folyamatosan frissül!

Így kezdődött a vihar:

 

Olvasónk küldte a fotókat, amint többet megtudunk, frissítjük a cikket.

Olvasónk elmondása szerint pillanatok alatt a semmiből hurrikán erejű szél keletkezett ami, leszakította a gerendákat az SZTE ÁJK épületének tetejéről, valamit az ablakokat is betörte. Egyelőre személyi sérülésről nem tudni.

Update: Személyi sérülés a Széchenyi téren 

14:55: Óriási vihar csapott le Szegedre hétfő délután. A nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt a Széchenyi téren, az egyik pont a padon ülők fejére esett. A mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek. Jelenleg is zajlik a sérültek ellátása.

15:19: Időközben megérkeztek a tűzoltók is a helyszínre, akik láncfűrészekkel szétdarabolták a leszakadt nagyméretű faágakat. A sérülteket a mentősök elszállították.

15:23: Járatkimaradásokra figyelmeztet az SZKT

“A vihar okozta áramkimaradás és fakidőlések miatt minden vonalunkon járatkimaradások és csúszások várhatóak a következő órákban.” – olvasható a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közleményében.

15:25: Nemesi Pál óvatosságra int

Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje a Facebookon intette óvatosságra a szegedieket a vihar végett.

15:27: Gyökerestül fordult ki a fa Rókuson

Egyik olvasónk tájékoztatása szerint Rókuson, a Kukovecz Nana és a Szatymazi utca sarkán gyökerestül tépett ki egy fát a nagy szélvihar.

15:34: Kocsira dőlt egy fa a Gogol utcában

Olvasóink folyamatosan küldik a fényképeket a vihar okozta károkról. A Gogol utcában egy autóra dőlt egy fa, míg Tarjánban – Rókushoz hasonlóan – gyökerestül tépett ki a szél egyet.

15:44: A Retek utcában is összetört egy kocsi

Nem csak a Gogol utcában, hanem a Retek utcában is autóra dőlt egy fa. Úgy tudjuk, hogy személyi sérülés nem történt.

15:50: Átforgatta a színház tetejét a vihar

A Szegeden láttalak Facebook-csoportba posztoltak egy fotót, amin jól látható, hogy a Nemzeti Színház tetejét átforgatta a vihar.

15:57: Galamb utcában is nagy a kár

A Gogol és a Retek utca után a Galamb utcában is egy parkoló autóra szakadt egy méretes faág.

16:00: Volt, aki egy hatalmas toronydaruban vészelte át a vihart

Eléggé félt, érthető módon:

16:01: Zavartalanul hűsölhetünk a Klauzál téren

Orkánerejű szélvihar ide, óriási zivatar oda, a Klauzál téri párakapu szerencsére továbbra is hibátlanul üzemel. Mutatjuk videón!

16:03: Tovább tombol a vihar

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, több mint háromszáz bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Elsősorban Szeged utcáit áztatta el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és a szél is sok problémát okoz. A megyei műveletirányítási központba már több mint háromszáz jelzés érkezett a károkról. Szegeden, a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a szegedi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel beavatkoztak és kiszabadították. A Pusztaszeri utcában pedig egy társasház belső udvarát rongálta meg a szél. Az egységek emelővel érkeztek a helyszínre. Továbbra is a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot a megyében. A Szabadkai úton faágak dőltek a villamossínekre és a felsővezeték is leszakadt. A Hajnóczy utcában szintén több faág zuhant az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították az ágakat. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

16:07: Időközben evakuálták a jogi kar épületét!

 

16:09: További fotók a vihar pusztításáról:

16:10: Leszakadt a közlekedési jelzőlámpa

Az egyik Szegeden láttalak Facebook-csoportban megosztott kép alapján megállapítható, hogy leszakadt az egyik közlekedési jelzőlámpa a Vásárhelyi Pál utcai körforgalomnál.

 

16:16: Ripityára tört egy autó a Vértói úton

16:18: A Rákóczi utcában is nagy pusztítást végzett a vihar

Lezárták a Széchenyi teret – ellenőrzik a fákat

De reméljük, nem vágják ki azokat!

Egyébként volt már ekkora, sőt: ennél talán nagyobb vihar is a városban. Íme a szegedi tornádó története.

További fotók a mai pusztításról:

Olvasóink küldték még:

A Szivárvány utcában is fa dőlt autóra.

Előző sztori

Vasárnapi életkép a Mars téren

Következő sztori

Utoljára irtják a szúnyogokat Csongrád megyében