Politika

Tápai: Nyomoznak Botka László és Nagy Sándor ellen az Aquapolis-ügy miatt

Tápai: Nyomoznak Botka László és Nagy Sándor ellen az Aquapolis-ügy miatt

2019. október 9., szerda
Tápai: Nyomoznak Botka László és Nagy Sándor ellen az Aquapolis-ügy miatt

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint a baloldali városvezetésnek mindenképpen el kell számolnia a lelkiismeretével és azzal a vagyonnal, amit az évek során elherdáltak.

– Az Aquapolis-ügy a baloldali vagyonátjátszás iskolapéldája – kezdte a sajtótájékoztatót Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke. – A szegedi Aquapolis 30 ezer négyzetméteren, több mint 10 medencével, közel 8 milliárd forintból épült 2010-ben,

5 évvel később mégis mindössze 1,4 milliárd forintért jutott hozzá Szeged város 80 százalékos tulajdonrészéhez Leisztinger Tamás

, az MSZP-s kötődésű milliárdos oligarcha – tette hozzá. Tápai kifejtette, a trükkös vagyonátjátszással a szegediek elveszítették az uszodájukat, ahol olcsón fürödhettek, az önkormányzat pedig egy igen értékes és fejlett ingatlantól esett el. Hozzátette, Leisztingerék milliárdokat spóroltak a beruházáson, és jól járt a Szeviép is. A szegedi önkormányzatot legalább két és fél milliárd forint vagyoni hátrány érhette. Kiemelte, a nyomozás jelenleg is zajlik, amelyben látótérben van Nagy Sándor alpolgármester, illetve Botka László polgármester is.

A szegedi Fidesz alelnöke emlékeztetett, ez Botka László környezetében nem az az első, vagy éppen utolsó büntetőügy. Hangsúlyozta, a polgármester közvetlen bizalmasait, Solymos László korábbi alpolgármestert, Mózes Ervin egykori címzetes főjegyzőt és Kalmár Gábor kabinetvezetőt

első fokon hűtlen kezelés miatt elítélte a bíróság.

Szót ejtett arról is, hogy

Joób Márton, Botka egyik legfőbb bizalmasa ellen feltehetően NAV-vizsgálat zajlik

számlavásárlás miatt, miközben Joób több, nagy értékű újszegedi ingatlanfejlesztésben is érdekelt. Megemlítette a

Mars téri piac ügyét is

, ahol életeket dózeroltak le, de nemrégiben leporolták az aktákat is és újabb nyomozást indítottak.

– A városháza tele van büntetőügyekkel, köztörvényesekkel, sikkasztókkal és gyanús gazdasági manőverekkel, elég csak a kormánytól kapott uszodapénz szabálytalan parkoltatására gondolni – fogalmazott.

Tápai kitért a múlt héten kirobbant nőverős botrányra is. Mint arról portálunk elsőként beszámolt,

a Polgármester konyháját szervező Szilágyi István többször is felpofozta kolléganőjét

, miután bejelentette felmondását. Botka ennek ellenére nem szakította meg a kapcsolatot a nőverővel, sőt el sem határolódott a történtektől.

– Emlékeztetnék mindenkit, amikor a Fideszben az országgyűlési frakció egyik tagjáról hasonló ügy derült ki, az érintett ember két óra múlva már nem volt a Fidesz-frakció tagja. Botka ellenben ragaszkodik a nőverő rendezvényszervezőjéhez – fogalmazott Tápai. Hozzátette, úgy véli, hogy ezek alapján a jelenlegi városvezetésnek mindenképpen el kell számolnia a lelkiismeretével és azzal a vagyonnal, amit elherdáltak. – Itt az idő, hogy október 13-án megpróbáljunk változtatni ezen. Mindenkit arra kérek, hogy segítse a Fidesz–KDNP pártszövetséget és szavazzon a jelöltjeinkre – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.