Közélet

Hangfelvétel: megverte kolléganőjét Botka László udvari beszállítója!

Hangfelvétel: megverte kolléganőjét Botka László udvari beszállítója!

2019. október 3., csütörtök
Hangfelvétel: megverte kolléganőjét Botka László udvari beszállítója!

Brutálisan megverte egyik női munkatársát a városi rendezvények, például a Polgármester Konyhája, a Borfesztivál, a Bortér, a Gyereknapi Piknik stb. közpénzből finanszírozott, rendkívül sok éve és sokat foglalkoztatott rendezvényszervezője, közreműködője, akivel személyes jó viszonyt ápol Botka László! UPDATE! A megvert nő részletesen elmesélte, mi történt vele. UPDATE2: Befutottak a közlemények is. UPDATE3: Novemberben lesz meghallgatás a Szegedi Járásbíróságon.

UPDATE1:

A májusban, a Borfesztivál előtt bántalmazott nő azt állítja, feketén foglalkoztatnak embereket a Tisza Expo Zrt.-nél, nem tartják be a munkavállalókkal kötött szerződéseket, túlóráztatják a dolgozókat és még ki sem fizetik őket.

Szilágyi István

A megrázó hangfelvételen tökéletesen hallatszik minden. - Három évig dolgoztam a cégnél egy kisebb kihagyással. Rengeteget kellett túlórázni, összevissza voltunk bejelentve. A Borfesztivál volt a csúcspont, akkor reggel 7-től este 7-ig dolgoztattak bennünket: takarítottunk, mosogattunk, pedig rendezvényszervezőnek mentem oda. Akkor sokalltam be. Erre az volt a válasz, hogy

'ha nem tetszik valami, akkor el lehet menni'

– mesélte nekünk a megvert nő.

A nő akkor kapta az első pofont, amikor kollégájával másnap bementek Szilágyi Istvánhoz, a cég többségi tulajdonosához és vezetőjéhez, hogy bejelentsék felmondásukat a folyamatos visszaélések és csuklóztatások miatt. Aztán kapott még két-három pofont.

- Ismerem már őket, mint a rossz pénzt, ezért vettem fel a beszélgetést. 500 ezres kártérítést akart velünk fizettetni Szilágyi, amiért felmondunk, de mi csak mosolyogtunk ezen. Durr, akkor jött az első pofon – emlékszik vissza a nő, aki azt állítja, még 3-4 pofont kapott, a férfi leverte a szemüvegét is az arcáról, majd le akarta lökni a lépcsőn is.

Íme a megrázó hangfelvétel a verésről:

https://szegedma.hu/wp-content/uploads/2019/10/Szilagyi-megveri-a-not.mp3   A Szegedi Városkép és Piac Kft. évek óta dolgozik a Tisza Expóval. Az önkormányzati cég vezetője, Németh István szerint „gyerekkori barátja” a nőt verő Szilágyi. A cég többnyire faházakat telepít, de nyilván más feladatuk is van az önkormányzati rendezvényeken. A hangfelvételen hallatszik, amint a bántalmazott nővel nemcsak a cégvezető üvöltözik minősíthetetlen hangnemben, hanem egy másik nő is. Ő Tanner Zsanett, a Tisza Expo irodavezetője, aki a felvétel szerint

végignézte, hogyan verik a kolléganőjét. Majd a végén oda is szólt neki, hogy a telefonját adja le.

A bántalmazott nő részletesen nyilatkozott lapunknak - ebből mutatunk egy részletet: https://szegedma.hu/wp-content/uploads/2019/10/Megvert-no-elmeseli.mp3  

Az ügyben kerestük az önkormányzati céget, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét és Szilágyi Istvánt is, de egyelőre nem szólaltak meg az ügyben.

UPDATE2: Fidesz: szocialista maffiatempó Szegeden

A döbbenetes eset kapcsán közleményt adott ki a szegedi ellenzék. A helyi Fidesz szerint Szegeden baloldali politikai maffia működik alvilági módszerekkel, ahogy írják : „aljas gengsztertempóban” mennek a dolgok a városban, aminek véget kell vetni októberben. Mélyen elítélik a nőverést és soha többet nem fordulhat elő olyan, hogy nőket bántalmaznak az önkormányzaton keresztül, közpénzen eltartott szegedi cégekben, vagy bárhol máshol. Mutatjuk a szegedi Fidesz közleményét: "

Szocialista maffiatempó, hogy Botka egyik embere megverte a saját kolléganőjét

Egy kiszivárgott drámai hangfelvétel alapján Botka városi rendezvényszervezője, a Tisza Expo Zrt. többségi tulajdonosa, Szilágyi István többször is felpofozta egyik kolléganőjét, és azt mondta neki fenyegetőleg, "nem te vagy az első, akit megverek". Ez a hangnem, ez az aljas gengsztertempó a nőkkel szemben Szegeden tűrhetetlen és megengedhetetlen. A hangfelvételen jól hallatszik, ahogy Botka embere ütlegeli, pofozza és szavakban is gyalázza a hölgyet.

Most már minden szegedi tudhatja, a szervezett szocialista maffia mit művel Szegeden: azt hiszik, ők mindent megengedhetnek maguknak, azt hiszik, ők mindent megtehetnek. Ha úgy tartja kedvük, ledózerolják a Mars téri piacot, tönkretéve tucatnyi családot, kisvállalkozókat forgatnak ki a vagyonukból, VIP-parkolójegyeket osztogatnak egymásnak ingyen. Köztörvényesek, sikkasztók, nőverők - ez a szocialista maffia Szegeden.

Pont olyanok, mint a zuglói maffiabaloldal, akik legszívesebben egymást is elásnák. Ez az aljas gengsztertempó Szegeden tűrhetetlen és megengedhetetlen. A nőket nem verni és gyalázni, hanem becsülni és oltalmazni kell. Október 13-án véget fogunk vetni a szegedi szocialista maffia rémuralmának."

UPDATE3: "Növerők nem dolgozhatnak a városnak!"

Befutott Szeged független polgármesterjelöltjének, Nemesi Pálnak is a közleménye: "

Felszólítom Botka Lászlót, azonnal határolódjon el a nőverő udvari beszállítójától!

Felszólítom Botka Lászlót, azonnal határolódjon el a nőverő udvari beszállítójától! Megdöbbentő és vérlázító, hogy a hangfelvétel alapján a szegedi városháza közvetlen beszállítója, Botka László bizalmasa többször is felpofoz és ütlegel egy hölgyet. Amit a Tisza Expo Zrt-nél Szilágyi István megengedett magának, az mindenen túltesz, amivel valaha is találkoztam. Együttérzek a bántalmazott hölggyel, és mélységesen elítélem az őt megverő ügyvezetőt. Ilyesmi sem Szegeden, sem máshol, soha többé nem történhet meg, egyetlen nővel sem. Felszólítom Botka Lászlót, hogy foglaljon állást az ügyben, határolódjon el nőverő udvari beszállítójától, egyben azonnal, a mai nappal mondjon fel minden szerződést annak cégével. Szeged nevét senki sem mocskolhatja be, aljas nőverők nem dolgozhatnak a városnak."

Update4: Novemberben lesz meghallgatás

A bántalmazott nő portálunknak elmondta, az ügyben előbb a rendőrséghez, majd a bírósághoz fordult. A Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben a Szegedi Járásbíróságon 2019. szeptember 19. napján úgynevezett magánvádas eljárás indult, melynek keretében a bíróság 2019. november 07. napjának 8 óra 45 percére személyes meghallgatást tűzött ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.