Rejtély: továbbra sem tudni, mi értelme a Retek utcai térplasztikának

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem derült fény a Retek utcai szobrok titkára. A különleges objektum már egy hete ékesíti a városrész forgalmas csomópontját. Olvasóink szerint a járdák javításából kimaradt burkolólapok kreatív felhasználásának eredménye az értelmezhetetlen térplasztika.

“Panelmakett?” – tippelt bizonytalanul Kelemen Péter, mikor arra kértük, fejtse meg a Retek utcai köztéri szoborcsoport titkát.

“Nem tudom, elképzelésem sincs, hogy ennek mi értelme van” – visszakozott. Szerinte jobb helyen akár gördeszkázni is lehetne rajta, ha a széleit erre a célra alkalmassá tennék.

“Több értelme lenne, ha ivókút lenne. Az építmény megvan hozzá, semmi sem tartja vissza a várost, hogy csapot alakítsanak ki” – jegyezte meg Simándi Géza. A nyugdíjas férfi szerint ez egybevág azzal, hogy némely beruházások hogyan alakulnak a városban.

“Ha kutat szeretnének, akkor értelemszerűen le kell bontani, majd kúttá alakítani az egészet. Ahogy az útfelújításoknál is általában utólag jut eszükbe, hogy a közműfelújítást is elvégezhetnék” – mutatott rá.

“Erre rá kellene ülni vagy mit kezdjünk vele?” – merült fel a kérdés Kosztolányiné Máriában. “Szerintem nagyon nem jó ötlet, árnyék sincs, nyáron oda fog tűzni a nap. Hülyeség az egész” – szögezte le Mária.

Olvasóink véleményére is kíváncsiak voltunk: harmaduk szerint kreatív felhasználása a kimaradt járdalapoknak.

Szinte fej-fej mellett végzett a Retek utcai Stonehenge és a különleges köztéri műalkotás, ezentúl előbbi elnevezéssel fogjuk illetni a rejtélyes funkciójú építményt.

Emailben is kaptunk tippet a Retek utcai Stonehenge megoldására. “Szerintem ez Tarján félkész nyilvános vécéje. A tető még hiányzik, de hamarosan az is elkészül. Víz még nincs ott, de mivel egyelőre nem fedett, az esővíz addig mindent elmos. Lényegében kijelenthető, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás” – írta Feci aláírással olvasónk.

Az önkormányzat nem riad vissza a rendhagyó megoldásoktól Tarjánban. Tavasszal ugyanígy a Retek utcában rukkoltak elő nem mindennapi megoldással: járdalapból alakítottak ki cikkcakkos járdát, nem éppen az alapanyag-gazdaságosság jegyében. Újszegeden a nyáron adtak át egy teljesen funkciótlan hidat, amely Kormos Tibor képviselő szerint is tervezői hülyeség.

Előző sztori

Bogdan Radivojevics: Őrült vagyok, de jó őrült

Következő sztori

Napra pontosan két éve bukott meg Botka László és menekült vissza Szegedre

Legutóbbi hasonló cikkek