Közélet

Rejtély: továbbra sem tudni, mi értelme a Retek utcai térplasztikának

Rejtély: továbbra sem tudni, mi értelme a Retek utcai térplasztikának

2019. október 2., szerda
Rejtély: továbbra sem tudni, mi értelme a Retek utcai térplasztikának

Nem derült fény a Retek utcai szobrok titkára. A különleges objektum már egy hete ékesíti a városrész forgalmas csomópontját. Olvasóink szerint a járdák javításából kimaradt burkolólapok kreatív felhasználásának eredménye az értelmezhetetlen térplasztika.

"Panelmakett?" – tippelt bizonytalanul Kelemen Péter, mikor arra kértük, fejtse meg a Retek utcai köztéri szoborcsoport titkát.

"Nem tudom, elképzelésem sincs, hogy ennek mi értelme van" – visszakozott. Szerinte jobb helyen akár gördeszkázni is lehetne rajta, ha a széleit erre a célra alkalmassá tennék.

"Több értelme lenne, ha ivókút lenne. Az építmény megvan hozzá, semmi sem tartja vissza a várost, hogy csapot alakítsanak ki" – jegyezte meg Simándi Géza. A nyugdíjas férfi szerint ez egybevág azzal, hogy némely beruházások hogyan alakulnak a városban.

"Ha kutat szeretnének, akkor értelemszerűen le kell bontani, majd kúttá alakítani az egészet. Ahogy az útfelújításoknál is általában utólag jut eszükbe, hogy a közműfelújítást is elvégezhetnék" – mutatott rá.

"Erre rá kellene ülni vagy mit kezdjünk vele?" – merült fel a kérdés Kosztolányiné Máriában. "Szerintem nagyon nem jó ötlet, árnyék sincs, nyáron oda fog tűzni a nap. Hülyeség az egész" – szögezte le Mária. Olvasóink véleményére is kíváncsiak voltunk: harmaduk szerint kreatív felhasználása a kimaradt járdalapoknak.

Szinte fej-fej mellett végzett a Retek utcai Stonehenge és a különleges köztéri műalkotás, ezentúl előbbi elnevezéssel fogjuk illetni a rejtélyes funkciójú építményt.

Emailben is kaptunk tippet a Retek utcai Stonehenge megoldására. "Szerintem ez Tarján félkész nyilvános vécéje. A tető még hiányzik, de hamarosan az is elkészül. Víz még nincs ott, de mivel egyelőre nem fedett, az esővíz addig mindent elmos. Lényegében kijelenthető, hogy megfelelő ütemben halad a beruházás" – írta Feci aláírással olvasónk. Az önkormányzat nem riad vissza a rendhagyó megoldásoktól Tarjánban. Tavasszal ugyanígy a Retek utcában rukkoltak elő nem mindennapi megoldással:

járdalapból alakítottak ki cikkcakkos járdát

, nem éppen az alapanyag-gazdaságosság jegyében. Újszegeden a nyáron adtak át egy

teljesen funkciótlan hidat

, amely Kormos Tibor képviselő szerint is tervezői hülyeség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.