Közélet

Ezért lett cikkcakkos a tarjáni járda

Ezért lett cikkcakkos a tarjáni járda

2019. április 1., hétfő
Ezért lett cikkcakkos a tarjáni járda

Érdekes kivitelezési módot választottak a Retek utcán a panelek között épülő új járdának. A Szegeden láttalak csoportban sokan tetris pályához hasonlították az új gyalogutat. A terület önkormányzati képviselője szerint ez így rendben van, mert így nem fog megállni az esővíz a területen.

A ligetesítés részeként épült az új járdasziget a Retek utca és a Szamos utca közötti részre. A jól megszokott egyenes helyett azonban most a cikkcakkot választották a kivitelezők. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a szokatlan jelenségre. „ Igaz, hogy most gyorsan dolgoztak a munkások, mert hetek óta tartottak az előkészületek, de a lényegi munkát két nap alatt sikerült nekik elvégezni. Ez a cikkcakos járda lett az eredmény. Nem értem, hogy milyen gondolat vezérelte azt, aki kitalálta, hogy a gyalogosok egy tetris pálya alapján jussanak el a járda egyik végéből a másikba. Szerintem egyáltalán nem logikus, nekem pedig babakocsival egyszerűen lehetetlen lesz ezt kivitelezni.” – írja levelében Ágnes.

Kép: Kovács Ferenc
Kothencz János (Fidesz-KDNP-L.É.T.) a terület önkormányzati képviselője szerint, a cikkcakkos járdasziget azért lett így kialakítva, mert a panelek között így nem áll meg a víz, és nem kell sárban közlekedni a gyalogosoknak.

A Szegeden láttalak facebook csoportba

is rengeteg hozzászólás érkezett az új „járdához.” Van, aki egy videó játékhoz hasonlítja ezt a kivitelezési módot, és van, aki azért háborgott, hogy így már az egész Retek utca romokban áll.

Mikor a helyszínen jártunk, éppen a járdaszegélyeket rakták le a munkások.A kommentelőknek igazuk van, a Retek utca másik oldala is fel van túrva. A felújítás része a Zöld Város projektnek, a munkások játszótér zöldfelületeinek rekonstrukcióját végzik és a növényállományt kezelik- az ígéret szerint rövid időn belül végeznek a munkával.

Kép: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.