Politika

Nem mondott nemet arra a kérdésre Botka László, hogy befogadna-e menekülteket Szegedre!

Nem mondott nemet arra a kérdésre Botka László, hogy befogadna-e menekülteket Szegedre!

2019. október 10., csütörtök
Nem mondott nemet arra a kérdésre Botka László, hogy befogadna-e menekülteket Szegedre!

Pedig négyszer is rákérdezett a Botkával nagyon barátságos szegedi lakájmédia, de egyszer sem foglalt állást határozottan az MSZP ásza egy tegnapi interjúban.

Botka László igazi újságírók igazi kérdései elől menekül, soha, vagy csak a legritkább esetben válaszol. Sokkal jobban szeret vagy

önmagának

, vagy a

lakájmédiának

"interjút" adni. Tegnap is ez történt Szeged Momentum-közeli liberális netes lapja, a Szegeder esetében, ahol jóindulattal sem lehet mondani, hogy megizzasztották volna a komoly kérdésekkel. Így pedig az egész "interjú" tök unalmas és izzadtságszagú volt, tele öndicsérgetéssel. Egyetlen blokkot kivéve. Ebben ugyanis

NÉGYSZER kérdeztek rá nála

, hogy befogadná-e a migránsokat Szegedre?

Nem adott egyenes választ! Egyszer sem, pedig négyszer kérdezték meg. (Fotó: Szegeder)

Botka László nem mondott nemet a befogadásra

A NÉGY kérdés ellenére egyszer sem adott egyenes választ Botka László, és egyszer sem mondott egy határozott "Nem"-et. Először kitért a válasz elől azzal, hogy Pintér Sándort idézte, aki korábban azt mondta, hogy a magyar jogszabályok szerint önkormányzat nem fogadhat be migránsokat.

(Itt jegyezzük meg, a probléma azzal van, hogy Gulyás Gergely szerint amennyiben az EU leszavazza Magyarországot, akkor a települések is dönthetnek úgy, hogy befogadnak menekülteket. Mégpedig Szegeden erre minden esély megvan, amennyiben baloldali városvezetése marad, ennek oka pedig a pénz és az ideológia - a szerk.)

Vissza is kérdezett a riporter, hogy "

De ha lenne lehetősége, élne ezzel a város?"

(Mármint a befogadással). Ekkor is kitért az egyenes válasz elől Botka László, ezzel a szakszerű válasszal:

"És ha a nagyapám gőzmozdony lett volna, akkor én lennék a kisvasút?"

Ezután kapott egy egyszavas kérdést:

"Szóval?".

Erre sem válaszolt, inkább a kivándorlásról kezdett beszélni. Mire jött az újabb, sürgető kérdés, hogy:

"Akkor ez egy nem?"

De ezúttal is hoppon maradtak, Botka ugyanis most sem mondta, hogy

"Nem."

Helyette megkerülte a választ ezzel: "

Nem kopogtatnak a város kapuján, ahogyan Magyarország kapuján sem kopogtatnak tömegesével letelepedni vágyó idegenek."

Ez a mondat nem igaz, ugyanis gyakorlatilag naponta kapnak el menekülteket Szeged alatt; van, hogy ötösével.

Timmermans elfutott a szegedi kérdések elől

Arról a tényről már

részletesen írtunk

, hogy a szegedi szocialisták feltétel nélkül migránspártiak. Ujhelyi István és Botka László több alkalommal is tettek bevándorláspárti és migránsbarát nyilatkozatokat. Nem lehet tehát véletlen, hogy Ujhelyi a napokban is tárgyaltFrans Timmermansszal, az Európai Bizottság baloldali alelnökével, Soros György megbízható emberével.

Botka az alábbiakat mondta migránsügyben

  • A város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon…
  • A Népszabadság szerint Botka biztos volt abban, hogy “a drótkerítés fizikailag sem tartja vissza azt, aki át akar jönni a határon.
  • Egész Európa azon “kacag”, hogy pont a Fidesz-kormány az élharcosa – ostoba, magyarnyelvű (sic!) plakátokkal, támogatógyűjtő “konzultációval”, teljesen hasztalan 175 km-es drótkerítéssel – a menekültek elleni küzdelemnek.”
  • Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja a (menekült) ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért „dobtak ki” sok tízmilliárdot teljesen hasztalan “új vasfüggönyre“.
  • Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen, nem építettem volna kerítést, mert nem a kerítés mentette meg Magyarországot.

Martin Schulz, Botka szocialista európai társa 2016 márciusában azt mondta: “

Szeged elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni

.” Most a V4NA hírügynökség próbálta szóra bírniFrans Timmermanst, hogy árulja már el, milyen egyezség született Szegeddel migránsügyben, mivel a migrációpárti európai parlamenti politikus korábban találkozott Botka Lászlóval. Válasz helyet azonban

Timmermans elrohant

.

(Borítóképünk forrása: Szegeder.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.