Közélet

Ezért jöhetnek bevándorlók Szegedre (is)

Ezért jöhetnek bevándorlók Szegedre (is)

2019. október 2., szerda
Ezért jöhetnek bevándorlók Szegedre (is)

Egész Szeged felkapta a fejét Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi kongresszusi beszédét hallva. Ebben a pártelnök-kormányfő arra hívta fel a szegediek figyelmét, hogy "ha baloldali kézen marad, Szeged lesz az első számú betelepítési célpont". A kormányfő állításai bizony nem légből kapottak, a SzegedMa most összerakja a mozaikokat. Ennek során nyilvánvalóvá válik, baloldali politikusok azért lobbiznak Brüsszelben, hogy direkt, célzott forrásokat kapjanak az általuk vezetett városok. Csakhogy ennek ára van: Ujhelyi István Gyurcsányné jelenlétében annál a Timmermansnál lobbizott ezért, aki az Unió leginkább bevándorláspárti politikusa, és rendszeresen egyeztet Soros Györggyel is, legutóbb éppen múlt hét hétfőn. Az alku alapja az, hogy akkor kaphatnak a balos vezetésű városok pénzeket, ha migránsokat fogadnak be.

A kormányfő vasárnap így fogalmazott: "

Már csak a szegedieket várjuk. Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, és végképp nem értjük, hogy miért akarnak migránsvárossá válni. Mert illúzióink ne legyenek, amikor a betelepítési kvótát ismét megvétózzuk – ez a kényelmes feladat leginkább rám szokott hárulni –, akkor majd ők a nagyvárosokkal akarnak megállapodni. És ha baloldali kézen marad, Szeged lesz az első számú betelepítési célpont, ahogy azt a polgármester oly’

büszkén a képünkbe is mondta a német szocialisták vezetőjének a karján. Ha a szegediek tényleg ezt akarják, egyszerűbb lenne inkább Timmermans barátunkat fölkérniük polgármesternek.

"

 

Mint azt megírtuk,az önkormányzatok is fogadhatnak be menekülteket, ha az EU leszavazza Magyarországot.Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökségetvezető miniszter beszélt a Kormányinfón. Ha a migránspárti balliberálisok kerülnek többsége és megvétózzák a magyar álláspontot – amire van esély –, akkor bármelyik városvezető dönthet úgy, hogy befogadja a migránsokat, mert erre az EU-jogszabályok lehetőséget adnak. Érdemes azonban mélyebben is megismerni, mi van a háttérben.

A dolog megértéshez érdemes észben tartani, hogy bár mindig tagadják, hivatalos dokumentumokból tudható, a kötelező kvóta, vagy hivatalosan: "szétosztási mechanizmus" soha nem került le a brüsszeli tervek közül.

Brüsszel továbbra is erőlteti a szétosztást

2015 óta Németországban, Franciaországban, majd később Olaszországban, de újabban Görögországban és a Balkánon is, rengeteg migráns él rendezetlen papírokkal. A brüsszeli akarat arra irányul, hogy a tagállamok vegyék át a nagy nyugati államok "feleslegét", és osszák szét az EU tagállamai között a migránsokat. Magyarország és a V4 ezt kezdetek óta ellenzi ezt, és a kormányfő szavai szerint a jövőben sem fogják támogatni.

Brüsszel partnerre lelt a hazai baloldali politikusokban

Látva a közép-európai tagállamok ellenállását, Brüsszel újabb cselhez folyamodott: Timmermans vezetésével és Gyurcsányné jelenlétében olyan tárgyalásokat folytatnak, amelyek célja az, hogy a nemzeti kormányokat megkerülve, egy adott város vezetőjével állapodjanak meg a migránsok szétosztásáról, közvetlen EU-s pénzekért cserébe. Tehát a baloldali politikusok azért lobbiznak a Soros-szövetséges Timmermansnál, hogy migránsok letelepítéséért cserébe közvetlen EU-s pénzeket kapjanak.

Szeptember elején Ujhelyi István fogadta a balos jelölteket, polgármestereket

A közösségi médiába feltöltött képeken több MSZP-s polgármesterjelölt (Csige Tamás hajdúdorogi, Radócz Zoltán szolnoki, Fekete Zsolt salgótarjáni, Márton Roland székesfehérvári, Tüttő Kata belvárosi aspiráns) és Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő, valamint Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője és Frans Timmermans, a Juncker-féle Európai Bizottság alelnöke vett részt a megbeszéléseken. Hogy miért volt szükség a brüsszeli útra az önkormányzati választási kampány kellős közepén? Erre a Euronews próbálta megadni a választ: "

közvetlen uniós forrásokért lobbiztak ellenzéki vezetők Brüsszelben.

"

Gyurcsányné azt állítja, azért dolgozik, hogy a falvak és városok kapják a pénzt

"

Én pedig azon dolgozom, hogy az európai pénzeket Ti kapjátok meg, a városaitok, a falvaitok, hogy azok a Ti életeteket tegyék könnyebbé és szebbé

" – írta a napokban a Facebookra Gyurcsányné, egy nappal korábban pedig ezt tette közzé: "

Ezért kell olyan rendszert kidolgoznunk, ahol az ellenzéki vezetésű önkormányzatok közvetlenül kapnak pénzt az EU-tól.

" Gyurcsányné azt mondja, "

személyesen fogom garantálni, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatok közvetlenül az EU-nál tudjanak majd pályázni a fejlesztési pénzekre

."

A szegedi szocialisták feltétel nélkül migránspártiak

Ujhelyi István és Botka László több alkalommal is tettek bevándorláspárti és migránsbarát nyilatkozatokat. Nem lehet tehát véletlen, hogy Ujhelyi tárgyalt Timmermansszal, Soros György megbízható emberével.

Botka az alábbiakat mondta migránsügyben

  • "A város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon..."
  • A Népszabadság szerint Botka biztos volt abban, hogy "a drótkerítés fizikailag sem tartja vissza azt, aki át akar jönni a határon."
  • "Egész Európa azon "kacag”, hogy pont a Fidesz-kormány az élharcosa – ostoba, magyarnyelvű (sic!) plakátokkal, támogatógyűjtő "konzultációval”, teljesen hasztalan 175 km-es drótkerítéssel – a menekültek elleni küzdelemnek."
  • "Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja a (menekült) ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért „dobtak ki" sok tízmilliárdot teljesen hasztalan "új vasfüggönyre".
  • "Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen, nem építettem volna kerítést, mert nem a kerítés mentette meg Magyarországot."

Martin Schulz, Botka szocialista európai társa 2016 márciusában azt mondta: "

Szeged elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni

." 2015-ben a Soros György támogatta MigSzol ingyenesen kapott egy –korábban Botkáék által bezárt – iskolaépületet Szegeden, 2018-ban pedig óvodai képzést is indítottak Botkáék Szegeden "

Migráns gyerekek az óvodában – Interkulturális kompetenciafejlesztés

" címmel.

Ujhelyi is többször a migránsok mellé állt

Ujhelyi István talán legismertebb nyilatkozata a migránsok mellett az, amikor az elkészült határzárra utalva kerítésvágóval pózolt egy szocialista rendezvényen Botka társaságában. Akkor a bevándorláspárti politikus azt mondta: "

Ideje lett a hidegvágónak

."

A szegedi Momentum sunnyog migránsügyben

Ismert az is, Fekete-Győr András pénzbüntetést fizettetne Magyarországgal, ha nem fogad be migránsokat. A szegedi Momentum képviselőjelöltjei nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy ők támogatják-e pártelnökük javaslatát, így nem láthatunk tisztán, hogy a szegedi Momentum inkább fizetne, vagy inkább befogadná-e a migránsokat.

A brüsszeli baloldal nem tett le a migránsok szétosztásáról

Frans Timmermans legutóbb szeptember 23-án találkozott Soros Györggyel New Yorkban, ahogyan az a hivatalos bizottsági naptárból megtudható. Mint ismert, Timmermans az egyik legelkötelezettebb migránspárti szocialista, így nem véletlen, hogy a hazai baloldali polgármesterek és -jelöltek nála és a szintén elkötelezetten bevándorláspárti Gyurcsányné mellett lobbiznak a közvetlen EU-s pénzekért – akkor is, ha ennek az az ára, hogy migránsokat kell befogadniuk a településeikre, ahogyan arra a magyar miniszterelnök is utalt vasárnapi beszédében. Hétfőn a kormányfő által elmondottakra Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje úgy reagált, Szeged nem lesz betelepítési célpont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.