Közélet

Önkormányzatok is fogadhatnak be menekülteket, ha az EU leszavazza Magyarországot

Önkormányzatok is fogadhatnak be menekülteket, ha az EU leszavazza Magyarországot

2019. szeptember 30., hétfő
Önkormányzatok is fogadhatnak be menekülteket, ha az EU leszavazza Magyarországot

Erről Gulyás Gergely,Miniszterelnökségetvezető miniszter beszélt a Kormányinfón. Ha a migránspárti balliberálisok kerülnek többsége és megvétózzák a magyar álláspontot - amire van esély -, akkor bármelyik városvezető dönthet úgy, hogy befogadja a migránsokat, mert erre az EU-jogszabályok lehetőséget adnak.

Szeged lesz az első számú betelepítési célpont

- fogalmazott Orbán Viktor vasárnap, a Fidesz kongresszusán. "Magyarország ugyan megvétózza a migránsok betelepítési kvótáira vonatkozó uniós tervet, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni az EU vezetői" - hangzott el. Ezt a tervet egyébként Szijjártó Péter külügyminiszter is megerősítette. A legutóbbi Kormányinfón - úsjágírói kérdésre válaszolva - aMiniszterelnökségetvezető miniszter azt mondta, ha a migránspárti balliberálisok kerülnek többségbe és megvétózzák a magyar álláspontot - amire van esély -, akkor bármelyik városvezető dönthet úgy, hogy befogadja a migránsokat, mert erre az EU-jogszabályok lehetőséget adnak. (Sőt, már most vannak olyan települések az unióban, amelyek örömmel várnák a bevándorlókat). https://youtu.be/vSce0XNW6m8

Nemesi Pál megvédené Szegedet

Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje reggel közleményt adott ki a témában, amiben

igen egyértelműen fogalmazott

. Botka László álláspontját ugyanis már ismerik a szegediek. (Botka azon lesz, hogy „a kerítés minél gyorsabban lebontható” legyen. Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke pedig azt nyilatkozta, hogy “Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”). Nemesi ezzel szemben kijelentette:

"Szeged nem lesz betelepítési célpont! A szegedieknek joguk van a nyugodt, biztonságos élethez.Garantálom a szegedieknek, hogy minden tudásommal és erőmmel azon leszek, hogy megőrizzük Szeged biztonságát, nyugalmát és függetlenségét!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.