Közélet

Harmadik híd épülhet és új korszak jöhet Szegeden hétfőtől

Harmadik híd épülhet és új korszak jöhet Szegeden hétfőtől

2019. október 9., szerda
Harmadik híd épülhet és új korszak jöhet Szegeden hétfőtől
Most komoly esély van a változásra, Botka László helyett Nemesi Pálnak hívhatják Szeged polgármesterét hétfőtől. – Ezzel egy teljesen új városvezetési stílus indulhatna el Szegeden, amely politikai sárdobálás helyett a békére, nyugalomra, fejlődésre, gazdaságfejlesztésre és a szegediekkel való közös gondolkodásra építene, valamint elfogadná és kihasználná a kormány segítségét és támogatását is. Szeged lehet Magyarország legerősebb és leggondoskodóbb nagyvárosa, ahol kényelmesen élhet egymás mellett idős és fiatal is –mondta Nemesi Pál.

Gyógyszerek házhoz szállítása, vészhívó, biztonság

Nemesi Pál programjának egyik kulcspontja az idősekről való gondoskodás. Ezt gyógyszer-házhozszállítással, vészhívóval, biztonsági kamerarendszerrel is szavatolná Szeged független polgármesterjelöltje. – Már a tanyákra is kiviszik a gyógyszereket az időseknek, ezt mi is meg tudnánk csinálni Szegeden. Úgy számolunk, hogy egy éven belül meg tudjuk teremteni ennek anyagi fedezetét és szervezési hátterét is – magyarázta nekünk Nemesi Pál.

Magasabb szegedi fizetések, erősebb helyi gazdaság

A független polgármesterjelölt programjának szintén erős pontja a helyi gazdaság fejlesztése és Szeged újraiparosítása, a városban ugyanis az országos átlagnál jóval alacsonyabbak a fizetések. Ezzel Nemesi Pál szerint minden szegedi nyerhetne. – A gazdasági fejlődés létbiztonságot, kiegyensúlyozott, tervezhető életet eredményez. Ahol a helyi gazdaság erős, ott az emberek jól élnek, hiszen a város határain belül „forog” a pénz. A taxisoktól a fodrászon át az üzletekig, a szakmunkásoktól az egyetemi tanárig minden társadalmi réteg jól él, mert a város képes gondoskodni róluk, eltartja és folyamatosan foglalkoztatja őket, számít rájuk. Ez azt is jelenti, hogy a fiataloknak lesz jövőképük Szegeden, lehetőségük lesz itt maradni, itt alapítani családot; az idősek pedig nem maradnak egyedül, gondoskodni fognak róluk, és gyönyörködhetnek az unokákban, akiket megsimogathatnak bármikor, amikor csak a kedvük tartja – hangsúlyozta a független polgármesterjelölt.

Híd, ami összeköt

Nemesi Pál azt mondja, garantálja, hogy megépíti a harmadik tiszai hidat Szegeden, és hidat épít Szeged és az ország döntéshozói, valamint a kormány között is. – Hiszek a kompromisszumban és a csapatmunkában, Szeged csak nyerhet akkor, ha befolyásos barátai vannak szerte az országban, a kormányban és a határainkon túl is – magyarázza. Lauer István egyébként azt mondta,

Botka László inkább az uszodára szavazott

a harmadik híd építése helyett!

Lauer István: Harmadik híd helyett az uszodára szavazott Botka

Ipar és híd nélkül maradt Szeged az elmúlt öt évben. Lauer István azt mondta, „Fidesz-bérencnek" nevezi Botka azokat, akikkel nem egyeznek a nézetei. "Már több éve lehetne harmadik hídja Szegednek, azonban a polgármester az uszodát választotta helyette" - jelentette ki az MSZP-s Lauer István.

 

Jól működő, gyors szegedi egészségügy

Nemesi szerint sokkal jobban is együtt tudnak működni az önkormányzat a szegedi egyetemmel, amely az egészségügyi ellátás jelentős szereplője a városban. A város feladata azonban az alapellátás biztosítása, ebben pedig erősen fejleszteni kellene. – Nem adjuk el az I-es Kórházat, hanem időseket ellátó központtá alakítjuk, valamint aktívan bevonjuk a szegediek egészségügyi ellátásába. Ide csábítjuk az orvosokat, és jelentősen tudjuk csökkenteni a várólistákat is, erre megvan a módszer, csak eddig senkit nem érdekelt. Mindezek mellett ingyenes fogászati ellátás és a különféle szűrések lehetőségeit is megteremtjük minden városrészben – fejtette ki Nemesi Pál, aki megerősítette, ebben a programban aktív együttműködésre számíthat majd az önkormányzat az egyetemtől. Végezetül Nemesi Pál azt mondta, órákig tudna még részletesen beszélni a programjáról, és a Szeged előtt álló feladatokról, de inkább már városvezetőként dolgozna mindezekért a mindennapokban. Ha a szegediek is úgy akarják, (és

egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy igen

) akkor hétfőtől erre sor is kerülhet!

Ha sokan szavaznak vasárnap, új polgármestere lesz Szegednek!

Még inkább közeledtek a számok egymáshoz az egy hónappal ezelőtti méréshez képest, legalábbis ezt igazolta az a telefonos kontrollkutatás, amely a napokban zárult le Szegeden. Eszerint nagyon szoros eredmény várható Botka László és Nemesi Pál között; ám ha sokan mennek el szavazni, akkor Nemesi Pál fogja megnyeri a választást Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.