Harmadik híd épülhet és új korszak jöhet Szegeden hétfőtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most komoly esély van a változásra, Botka László helyett Nemesi Pálnak hívhatják Szeged polgármesterét hétfőtől. – Ezzel egy teljesen új városvezetési stílus indulhatna el Szegeden, amely politikai sárdobálás helyett a békére, nyugalomra, fejlődésre, gazdaságfejlesztésre és a szegediekkel való közös gondolkodásra építene, valamint elfogadná és kihasználná a kormány segítségét és támogatását is. Szeged lehet Magyarország legerősebb és leggondoskodóbb nagyvárosa, ahol kényelmesen élhet egymás mellett idős és fiatal is – mondta Nemesi Pál.

Gyógyszerek házhoz szállítása, vészhívó, biztonság

Nemesi Pál programjának egyik kulcspontja az idősekről való gondoskodás. Ezt gyógyszer-házhozszállítással, vészhívóval, biztonsági kamerarendszerrel is szavatolná Szeged független polgármesterjelöltje.

– Már a tanyákra is kiviszik a gyógyszereket az időseknek, ezt mi is meg tudnánk csinálni Szegeden. Úgy számolunk, hogy egy éven belül meg tudjuk teremteni ennek anyagi fedezetét és szervezési hátterét is – magyarázta nekünk Nemesi Pál.

Magasabb szegedi fizetések, erősebb helyi gazdaság

A független polgármesterjelölt programjának szintén erős pontja a helyi gazdaság fejlesztése és Szeged újraiparosítása, a városban ugyanis az országos átlagnál jóval alacsonyabbak a fizetések. Ezzel Nemesi Pál szerint minden szegedi nyerhetne.

– A gazdasági fejlődés létbiztonságot, kiegyensúlyozott, tervezhető életet eredményez. Ahol a helyi gazdaság erős, ott az emberek jól élnek, hiszen a város határain belül „forog” a pénz. A taxisoktól a fodrászon át az üzletekig, a szakmunkásoktól az egyetemi tanárig minden társadalmi réteg jól él, mert a város képes gondoskodni róluk, eltartja és folyamatosan foglalkoztatja őket, számít rájuk. Ez azt is jelenti, hogy a fiataloknak lesz jövőképük Szegeden, lehetőségük lesz itt maradni, itt alapítani családot; az idősek pedig nem maradnak egyedül, gondoskodni fognak róluk, és gyönyörködhetnek az unokákban, akiket megsimogathatnak bármikor, amikor csak a kedvük tartja – hangsúlyozta a független polgármesterjelölt.

Híd, ami összeköt

Nemesi Pál azt mondja, garantálja, hogy megépíti a harmadik tiszai hidat Szegeden, és hidat épít Szeged és az ország döntéshozói, valamint a kormány között is.

– Hiszek a kompromisszumban és a csapatmunkában, Szeged csak nyerhet akkor, ha befolyásos barátai vannak szerte az országban, a kormányban és a határainkon túl is – magyarázza.

Lauer István egyébként azt mondta, Botka László inkább az uszodára szavazott a harmadik híd építése helyett!

Lauer István: Harmadik híd helyett az uszodára szavazott Botka

Ipar és híd nélkül maradt Szeged az elmúlt öt évben. Lauer István azt mondta, „Fidesz-bérencnek” nevezi Botka azokat, akikkel nem egyeznek a nézetei. “Már több éve lehetne harmadik hídja Szegednek, azonban a polgármester az uszodát választotta helyette” – jelentette ki az MSZP-s Lauer István.

 

Jól működő, gyors szegedi egészségügy

Nemesi szerint sokkal jobban is együtt tudnak működni az önkormányzat a szegedi egyetemmel, amely az egészségügyi ellátás jelentős szereplője a városban. A város feladata azonban az alapellátás biztosítása, ebben pedig erősen fejleszteni kellene.

– Nem adjuk el az I-es Kórházat, hanem időseket ellátó központtá alakítjuk, valamint aktívan bevonjuk a szegediek egészségügyi ellátásába. Ide csábítjuk az orvosokat, és jelentősen tudjuk csökkenteni a várólistákat is, erre megvan a módszer, csak eddig senkit nem érdekelt. Mindezek mellett ingyenes fogászati ellátás és a különféle szűrések lehetőségeit is megteremtjük minden városrészben – fejtette ki Nemesi Pál, aki megerősítette, ebben a programban aktív együttműködésre számíthat majd az önkormányzat az egyetemtől.

Végezetül Nemesi Pál azt mondta, órákig tudna még részletesen beszélni a programjáról, és a Szeged előtt álló feladatokról, de inkább már városvezetőként dolgozna mindezekért a mindennapokban.

Ha a szegediek is úgy akarják, (és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy igen) akkor hétfőtől erre sor is kerülhet!

Ha sokan szavaznak vasárnap, új polgármestere lesz Szegednek!

Még inkább közeledtek a számok egymáshoz az egy hónappal ezelőtti méréshez képest, legalábbis ezt igazolta az a telefonos kontrollkutatás, amely a napokban zárult le Szegeden. Eszerint nagyon szoros eredmény várható Botka László és Nemesi Pál között; ám ha sokan mennek el szavazni, akkor Nemesi Pál fogja megnyeri a választást Szegeden.

Előző sztori

Tápai: Nyomoznak Botka László és Nagy Sándor ellen az Aquapolis-ügy miatt

Következő sztori

Jó üzletnek tűnik: borongós csütörtökért cserébe napos, enyhe hétvégét kapunk

Legutóbbi hasonló cikkek