Politika

Lauer István: Harmadik híd helyett az uszodára szavazott Botka

Lauer István: Harmadik híd helyett az uszodára szavazott Botka

2019. október 11., péntek
Lauer István: Harmadik híd helyett az uszodára szavazott Botka

Ipar és híd nélkül maradt Szeged az elmúlt öt évben. Lauer István azt mondta, „Fidesz-bérencnek” nevezi Botka azokat, akikkel nem egyeznek a nézetei – számolt be a Délmagyar.

"Már több éve lehetne harmadik hídja Szegednek, azonban a polgármester az uszodát választotta helyette" – jelentette ki Lauer István független képviselő- és polgármesterjelölt, aki szerint Botka azt mondta, hogy "szoros gazdálkodással öt éven belül saját forrásból is fel tudjuk építeni a hidat. Az uszoda azonban jelentős fenntartási költségekkel jár, ezzel nem számoltak" – emelte ki.

(A Modern Városok Programban az önkormányzatok meghatározhatják a prioritásokat, a kormányprogram eszerint támogatja a városokat. Vagyis Szegeden fontosabbnak ítélte a városveztés az uszodát a harmadik hídnál, ezért került "előre" ez a támogatott projektek sorában - szerk.)

Lauer hozzátette,

a városvezetés egyébként sem tekinthető jó gazdának, ezért romlanak le az épületek, de ez látszik a közterületek állapotán is.

Mint mondta, jelentős költségvetéssel bír a megyeszékhely, ebből tartják fent a városi televíziót és az újságot is, amivel egészen addig nem volt problémája, amíg nem látta meg a most szombaton megjelenő városi lapot, amelynek hasábjaim az ellenzéki összefogásból mindenki lehetőséget kapott a bemutatkozásra, kivéve a függetlenként induló képviselők.

Beszélt arról is, hogy jó városgazdálkodási alapokra lenne Szegednek szüksége ahhoz, hogy fellendüljön az ipar. "Olyan városban kezdtem el dolgozni, ami nagy feldolgozóiparral rendelkezett, én akkor a gabonaforgalmazó vállalatnál voltam, Szegeden körülbelül 800 embert foglalkoztattak. Nyilván azóta változott a technológia, kevesebb kézzel végzett munkára van szükség. Megszűnt a konzervgyár is és nem is indult újra, egyszerűen nincs olyan vállalat, ahol nagy tömegeket lehetne foglalkoztatni. A közmunkát pedig ezzel lehetne kiváltani, például egy összeszerelő műhely is jó lenne" – magyarázta. Hozzátette,

mindig arra fogták, hogy terület hiányában nem jönnek az ipari cégek ide, pedig az ELI melletti területen most is üzemcsarnokot szeretne építeni egy vállalat, de nem tudják elkezdeni, mert 8 hónapja a csatornázási probléma megoldására várnak az önkormányzattól.

Lauer rámutatott: Botka hatalmon akar maradni, és nem tudja elfogadni, ha valaki tőle eltérő politikát akar folytatni, egyből „Fidesz-bérencnek” nevezik, így akarják elnyomni az embereket.

"Olyan tervekkel kampányol, amelyek 2020-ig megvalósulnak, és ráadásul uniós forrásokból. És mi lesz utána?

Én mindenképp folytatni szeretném a megkezdett munkát, mert legalább tíz évre szóló programom van, és szeretném betartani a választóknak tett ígéreteimet" – tette hozzá. Lauer István kijelentette,

olyan polgármester kell a városnak, aki naponta találkozik a szegediekkel, közöttük él, ismeri a gondjaikat és ezeket képes is hatékonyan, gyorsan megoldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.