Közélet

Ha sokan szavaznak vasárnap, új polgármestere lesz Szegednek!

Ha sokan szavaznak vasárnap, új polgármestere lesz Szegednek!

2019. október 10., csütörtök
Ha sokan szavaznak vasárnap, új polgármestere lesz Szegednek!

Még inkább közeledtek a számok egymáshoz az egy hónappal ezelőtti méréshez képest, legalábbis ezt igazolta az a telefonos kontrollkutatás, amely a napokban zárult le Szegeden. Eszerint nagyon szoros eredmény várható Botka László és Nemesi Pál között; ám ha sokan mennek el szavazni, akkor Nemesi Pál fogja megnyeri a választást Szegeden.

Trükkös kampányt csinált Botka László Szegeden. Mozgósította az alvó sejteket, a házmestereket és a tömbbizalmikat; száz milliókért osztogatott jutalmakat a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati cégeknél; de mozgósította a háttérembereit is, akik közvetlenül is több száz embert képesek elérni és befolyásolni (például a nyugdíjas szervezeteken keresztül) a városban. Emellett csúcsra járatta a közpénzből eltartott baloldali propagandát, amely ontotta a negatív (ál)híreket Nemesiről és a jókat Botkáról; sok millióért vásárolt felületet az országos lapokban (például az Indexen); sok millióért önálló újságot szóratott ki minden postaládába; sok millióért vásárolt reklámot a közösségi oldalon és irgalmatlan sárdobálást rendezett az úgynevezett támogatói oldalain. Azt azonban nem tudni, milyen pénzből tette mindezt, annak gyanúja is felmerült már, hogy közpénzből!

Győzhet Nemesi Pál, ha többen szavaznak, mint általában

Mindezek ellenére a reprezentatív felméréseink azt mutatják, van miért izgulnia Szeged MSZP-s nagyemberének, ugyanis a számok szerint győzhet Nemesi Pál vasárnap. A napokban befejeződött az a telefonos kontrollmérés, amely az Amerikában már kipróbált kérdezési és értékelési szisztémával készült

reprezentatív közvélemény-kutatásunkat követte

, 4 hetes eltéréssel. Eszerint nagyon szoros meccs várható Botka László és Nemesi Pál között, immár hibahatáron belüliek a számok kettejük között. Vagyis bármi lehet!

Sokan félnek Szegeden elmondani, hogy nem balosok

A kutatók szerint ha többen mennek el szavazni, mint általában szoktak Szegeden, akkor Nemesi Pál fogja megnyerni a választást vasárnap. Ezt abból állapították meg (sok más információ mellett), hogy egyrészt Botka Lászlónak van egy nagyon masszív, de nem bővülő szavazói bázisa, másrészt van egy 8-10%-nyi szegedi, akinél nem derült ki, melyik szereplő a szimpatikusabb, mert nem merték elmondani. A tapasztalatok szerint azonban egy masszívan baloldali büszke városban inkább a baloldal ellen szavazók azok, akik titkolóznak, mert félnek bevallani, hogy nem baloldaliak, tartanak a megtorlástól.

Izgalmas vasárnap: új korszak jöhet vagy marad a vörös bástya

Sajnos azt, hogy pontosan mennyien szavaznak majd vasárnap, nem lehet tudni hitelt érdemlő bizonyossággal. Ugyanis a kutatásban van erre adat (67%-os részvétel Szegeden), de ez az utolsó pillanatokig változik és változhat. Tehát nagyon érdekes vasárnap elé néznek azok, akiket érdekel a választás, lesz miért izgulniuk a politika iránt fogékony szegedieknek. A kérdés az: marad-e az utolsó vörös bástya Szeged; vagy

új korszak kezdődhet a városban

, egy teljesen új városvezetési stílus mellett.

Harmadik híd épülhet és új korszak jöhet Szegeden hétfőtől

Most komoly esély van a változásra, Botka László helyett Nemesi Pálnak hívhatják Szeged polgármesterét hétfőtől. - Ezzel egy teljesen új városvezetési stílus indulhatna el Szegeden, amely politikai sárdobálás helyett a békére, nyugalomra, fejlődésre, gazdaságfejlesztésre és a szegediekkel való közös gondolkodásra építene, valamint elfogadná és kihasználná a kormány segítségét és támogatását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.