Csak az NB I. rangadóját látták többen, mint a Szeged-Csanád GA gólzáporát

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nézőszám azt mutatja: igény van Szegeden a labdarúgásra.

A Szeged-Csanád GA előző hazai mérkőzése, a Békéscsaba elleni rangadó az NB I. és NB II.  leglátogatottabb találkozója volt. Bár a hétvégén nem voltak annyian a Szent Gellért Fórum lelátóin, a másodosztályú meccsek közül toronymagasan Szeged-Tiszakécske összecsapáson voltak legtöbben.

A 2742 néző fordulórekordja mögött a második Haladás-Nyíregyháza meccs 1740 nézővel és Gyirmót-Győr találkozó 1085 nézővel fért fel a képzeletbeli dobogóra. Ha az NB I-es meccseket is figyelembe vesszük, akkor csak a csúcsrangadó előzi meg a szegedi gólzáporos meccset – a Ferencváros-MOL-Fehérvár mérkőzésen 12192-en voltak.

A Szeged-Csanád GA eddig négy mérkőzést játszott a Szent Gellért Fórumban (Csákvár, Dorog, Békéscsaba, Tiszakécske), amire összesen 14242 néző volt kíváncsi, ami átlagosan 3560 szurkolót jelent. Ez két dolgot egyértelműen megmutat: Szegeden igény van a labdarúgásra, illetve egyértelmű, hogy a MOL-Pick Szeged mérkőzései mellett a labdarúgók hazai meccsei hozzák lázba a város sportkedvelőit.

Az őszi szezonban szinte garantáltan pozitív irányban változik ez a szám a labdarúgóknál, mivel a következő hazai fordulóban újabb rangadót játszik a csapat a Vasas ellen (november 6, 19 óra), majd az MTK látogat Szegedre (november 24, 17 óra).

 

Előző sztori

Fényes nappal vizelték oldalba az egykori Kerek-Perec épületét

Következő sztori

Két autó karambolozott Szegeden