Sport

Kóródi góljával megnyerte a dél-alföldi rangadót a Szeged-Csanád GA - galéria, videó

Kóródi góljával megnyerte a dél-alföldi rangadót a Szeged-Csanád GA - galéria, videó

2019. október 6., vasárnap
Kóródi góljával megnyerte a dél-alföldi rangadót a Szeged-Csanád GA - galéria, videó

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Kóródi Nándor góljával 1-0-ra legyőzte a Békéscsabát a dél-alföldi rangadón a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában.

Merkantil Bank Liga 12. forduló Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 5000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Garai Péter, Sinkovicz Dániel).

Szeged-Csanád Grosics Akadémia:

Takács J. - Tóth G., Germán (Zvara 83.), Gajdos ( Andorka 88.), Kárász (Sóron - a szünetben), Oláh, Mohl, Varga Sz., Deák, Kóródi, Jovanovics.

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Békéscsaba 1912 Előre:

Rybánsky - Farkas M., Nagy S., Mészáros M., Pantovics, Olasz, Szalai D.( Babinyecz 90.), Király, Hursán (Károly 87.), Bidzilya, Gréczi (Máris 67.).

Vezetőedző:

Schindler Szabolcs.

Gól:

Kóródi (18.)

Sárga lap:

Kóródi (38.), Mohl (45.), Deák (73.), Varga Sz. (79.) ill. Hursán (36.), Farkas (38.), Király (71.).

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc:

ITT A VÉGE! Kóródi Nándor góljával 1-0-ra legyőzte a Békéscsabát a Szeged-Csanád GA!!!

92. perc:

Teljesen beszorul a Szeged, de nem tudnak helyzetet kialakítani a vendégek.

91. perc:

Három perc a ráadás. Ennyit kell még valahogy kibírni kapott gól nélkül!

90. perc:

A vendégek is kihasználták a harmadik cserelehetőségüket: Babinyecz váltotta Szalait.

89. perc:

Középpályán nem igazán tudja megtartani a labdát a szegedi együttes, a vendégek még egy utolsó nagy rohamot indítanak.

88. perc:

Utoljára cserélt a Szeged: Gajdos le, Andorka be.

86. perc:

Pantovics legurította Hursánnak, aki a rövid alsót vette célba, Takács bravúrral hárította a próbálkozást. A csabai támadónak ez volt az utolsó megmozdulása a mérkőzésen, Károly Bálint érkezett a helyére.

85. perc:

Sóron gyalulta le ellenfelét a tizenhatos sarkánál. Veszélyes helyről járhat szabadrúgás a csabaiaknak.

83. perc:

Kihasználja második cserelehetőségét a hazai csapat: Zvara váltja Germánt.

78. perc:

Varga Szabolcs taktikai faultja sárga lapot ért.

77. perc:

Állandósult a nyomás a szegedi kapu előtt, ezúttal Hursán lőtte élesen kapu elé a labdát, a szegedi védők tisztázni tudtak.

75. perc:

Elképesztő védés! Egy agresszív letámadásnak köszönhetően labdát szerzett a Békéscsaba, majd egy gyors kiugratást és egy centerezést követően százszázalékos ziccerbe került a csereként beállt Máris, Takács azonban óriásit védett.

73. perc:

Deáknak is felmutatja a sárga kártyát a játékvezető.

72. perc:

Király Patrik is besárgult.

69. perc:

Kapufa! Egy szögletet követően nem tudott felszabadítani a hazai csapat, a vendégek középre ívelték a labdát, majd Szalai bólintott hét méterről kapura, Takács a kapufa segítségével hárított, Farkas ismétlésnél ugyancsak nagyot védett a szegedi hálóőr.

67. perc:

Cserél a Békéscsaba: Gréczi helyére Máris érkezik.

66. perc:

Király szabadrúgása után a korábbi szegedi, Farkas próbálkozott estében, a lövése pont középre ment.

64. perc:

Hursán húszméteres lövése igaz kapuscsemege volt Takács számára.

63. perc:

Kóródi beadására ketten is érkeztek középen, de sem Jovanovics, sem Gajdos nem fért a labdához. Utóbbi gyanús körülmények között tűnt el a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt.

60. perc:

Egy baloldali békéscsabai szabadrúgást követően Takács ellentmondást nem tűrően jött a kapujából és bokszolta ki a játékszert. Az eset következtében két játékos is földre került, szerencsére egyikük sem sérült meg.

56. perc:

Ismét egy nagy Rybánsky bravúr, igaz Kóródi lövését lesállás előzte meg, így különösebb jelentősége nem volt a szemre is tetszetős hárításnak.

55. perc:

Mekkora helyzet volt! Germán második szándékból kijátszotta Kóródinak a labdát, aki a tizenhatos csücskétől centerezett Gajdosnak, a támadó ajtó-ablak ziccerben találta magát, Rybánsky azonban hatalmasat védett!

51. perc:

Germán középpályán elvesztett labdájából három a négyben fordultak a csabaiak, a tizenhatosnál a visszafutó Oláh szerelni tudta Gréczit. Ígéretes lehetőség volt!

49. perc:

Jobboldalról végezhetett el szabadrúgást a Szeged, ide-oda pattogott a tizenhatoson belül a labda, úgy tűnt, mintha csabai kezet is érintett volna, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, végül Gajdos lövésével felszabadult a vendégek kapuja.

47. perc:

Oláh jó ütemben ugratta ki Jovanovicsot, aki nem tudott kapura fordulni, így inkább visszakészítette Gajdosnak, ő viszont csúnyán eltörte a játékszert.

46. perc:

A szünetben cserélt Joao Janeiro: Kárász nem jött ki a folytatásra, a helyén Sórón Tibor játszik a továbbiakban.

A szünetben: Szeged-Békéscsaba 1-0.

46. perc:

A szabadrúgást Takács magabiztosan hárította. A játékvezető egyperces hosszabbítást követően lefújta az első játékrészt. Negyvenöt percnyi játékot követően Kóródi góljával 1-0-ra vezet a Szeged a dél-alföldi rangadón!

45. perc:

Gréczi kiharcolt egy szabadrúgást Mohl mellett a jobbösszekötő helyén. A szegedi játékos sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

40. perc:

Rybánsky kis híján elügyetlenkedett egy elsőre ártalmatlannak tűnő szituációt, végül azonban pánikszerűen előrevágta a labdát.

38. perc:

Elképesztő tűzijáték a szegedi kapu előtt! Hursán jó ütemben ugratta ki a szélen felfutó Olaszt, akinek a centerezését estében kapura tette az egyik csabai támadó, a kipattanónál Jovanovics mentett önfeláldozóan. Az ellentámadás végén Farkas szabálytalanságért, Kóródi reklamálásért kapott sárgát.

36. perc:

A mérkőzés első sárga lapját Hursán kapta teljes joggal, miután egy ütemet elkésve rátartott Jovanovics lábára.

34. perc:

Oláh gondolt egy merészet, majd jó harminc méterről kapura szúrta a labdát, ami kellemetlenül pattant, Rybánsky viszont könnyedén begyűjtötte.

32. perc:

Mohl és Gajdos remek összjátékát követően utóbbi kiharcolt egy sarokrúgást. A szögletet Jovanovics tekerte középre, Kóródi épphogy csak lemaradt a hosszú oldalon.

29. perc:

Szépen járatja a labdát a szegedi együttes, a vendégek csak nyomozzák a játékszert az utóbbi percekben.

27. perc:

Varga Szabolcs tanárian ívelt egy szabadrúgást a félpálya magasságából a tizenegyespontra, a berobbanó Kárász két védő gyűrűjében kapura tette a labdát, Rybánsky azonban résen volt. A szegedi szélső az ütközés következtében ápolásra szorult.

25. perc:

Pantovics húsz méteres kísérlete nagy üdvrivalgást váltott ki a lelátón - a labda körülbelül hét méterrel ment a kapu mellé és fölé.

22. perc:

Huhh, ez meleg volt! Király szöglete átszállt a hosszú oldalra, ahol Olasz teljesen üresen érkezett, Takács már verve volt, szerencsére a csabai játékos bevetődve sem érte el a labdát.

18. perc: GÓÓÓÓL!!! Vezet a Szeged, méghozzá nem érdemtelenül! Gajdos tökéletes baloldali beadása után Kóródi megelőzte védőjét és bepörgette a labdát a hosszú alsóba. 1-0!

16. perc:

Király távoli próbálkozása nem okozott gondot Takácsnak.

14. perc:

Kárász hátul is remekel - pont a szegedi tábor előtt fedezte ki a labdát a csabai támadó elől. Vastaps a jutalma.

12. perc:

Hasonló forgatókönyvet követően Kárász ezúttal pontosabban centerezett, Kóródi azonban kapásból fölé durrantott. Ez volt az első komolyabb lehetőség!

11. perc:

Germán zseniális kiugrásával egészen az alapvonalig loholt Gajdos, onnan visszakészítette a felfutó Kárásznak, akinek a beadása ezúttal sem talált társat.

8. perc:

Szalai Dániel tekerte középre a labdát a jobboldalról, szerencsére a beadása nem okozott komolyabb gondot a szegedi védelemnek.

5. perc:

Hamisítatlan futballhangulat tombol a Szent Gellért Fórumban, megközelítőleg 4000 néző lehet a lelátókon, mindkét szurkolótábor torka szakadtáig biztatja kedvenceit.

3. perc:

Jovanovics remek ütemben ugratta ki a jobbszélen felfutó Kárászt, akinek a beadását magabiztosan lehúzta Rybánsky.

2. perc:

Deák indítása túl hosszú volt Gajdosnak, Rybánsky könnyedén magához ölelte a tizenhatos sarkánál.

1.perc:

A hazaiak kezdték a találkozót.

16:56: Érkeznek a csapatok a pályára: a Szeged-Csanád GA a szokásos kék-fekete-zöld szerelésében, míg a csabaiak tiszta fehérben futballoznak a mai napon.

16:47:A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2011 óta íródó történetében eddigi tíz próbálkozásából még egyszer sem tudott nyerni a rangadón. A mérleg 5 békéscsabai győzelem és 5 döntetlen. A gólarány 16–4 a lila-fehérek javára. A két csapat legutóbbi összecsapásán 3–1-re nyert a Békéscsaba. A két együttes szinte napra pontosan hét évvel ezelőtt, 2012. október 12-én játszott egymással utoljára Szegeden, akkor gól nélküli döntetlen született.

16.45: Nagy szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a Szent Gellért Fórumból, ahol negyedóra múlva kezdetét veszi a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Békéscsaba 1912 Előre összecsapása a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában.

Kovács Ferenc képgalériája:

A mérkőzés beharangozóját

ITT

, illetve

ITT

olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.