Közlekedés

Újabb kabaréba illő megoldás a szegedi útépítőktől

Újabb kabaréba illő megoldás a szegedi útépítőktől

2019. szeptember 6., péntek
Újabb kabaréba illő megoldás a szegedi útépítőktől

Nem fikcióztak sokat a szegedi útépítő munkások, hogy folytatni tudják a lehető legrosszabb időpontra időzített felújítást,egészen egyszerűen megtalálták a legmeghökkentőbb megoldást, ami talán világszinten is egyedinek számít.

Pár napja írtuk meg

, hogy az iskolakezdés előtti héten verték szét a járdát és a kerékpártárolót a Karolina iskola oldalában, és a munkálatokkal természetesen nem sikerült végezni a becsengetésig, ezért a környéken nehézkessé vált a biciklik tárolása, az iskolás korú gyerekek pedig kénytelenek bekapcsolódni az autós forgalomba. Nos, a munkálatokat szeptember első hetének végéig sem sikerült befejezni, sőt, péntekre valami egészen egyedi megoldást választottak a munkások, hogy tudják folytatni a járda helyreállítását. Íme:

A képen az látható, hogy a munkásokat nem zavarta, hogy valakik már lezárták kerékpárjukat a tárolóhoz, és egészen egyszerű megoldáshoz folyamodtak, fogták a cangákat és felrakták azokat a tárolóoszlopok tetejére. A Szentháromság utcában a felújítás teljes káoszba és fejetlenségbe torkollott, a munkások random módon tűntek el és jelentek meg, az útszakasz rekonstrukciója kiszámíthatatlan ütemben zajlott. Korábban Halkó Pál szegedi Fidesz-alelnök meg is jegyezte, hogy az elfuserált beruházások

a városvezetés alkalmatlanságára világítanak rá

. "Véleményem szerint a szegedi beruházásoknál úgy tűnik, mintha nem történne műszaki ellenőrzés” - fogalmazott a politikus. A mostani megoldásra - a kerékpárok levegőbe emelésére - is vélhetően azért volt szükség, mert félkész állapotban hagyták a területet, amelyet nem zártak le, így a kerékpárosok joggal gondolhatták, hogy már lehet használni a tárolót. Már csak egy kérdés marad. Mit szólnak ehhez a biciklik tulajdonosai, ki fogja megtéríteni az esztétikai kárt, amelyet a munkások sajátos megoldása eredményezhet?  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.