Közlekedés

Újabb kivitelezési blamázs a Szentháromság utcában

Újabb kivitelezési blamázs a Szentháromság utcában

2019. június 5., szerda
Újabb kivitelezési blamázs a Szentháromság utcában

Befejezettnek minősített munka eredményeit tették tönkre a Szentháromság utcában. Halkó Pál szegedi Fidesz-alelnök szerintez önmagában is bizonyítja a városvezetés alkalmatlanságát.

Tovább folytatódik a Szentháromság utca kálváriája.Mint ismert, az önkormányzat azt ígérte, hogy 2019-re teljesen felújítják a város egyik legrosszabb állapotban lévő utcáját, azonban kérdéseinkre, amelyeket a felújítással kapcsolatban tettünk fel, ez idáig még nem válaszoltak, így egyelőre nem sok pontos információ látott napvilágot a beruházással kapcsolatban. Hétfőn azonban szemmel láthatóan is nagy változások következtek be, ugyanis újra megjelentek a területen a munkások, és elkezdték az útszakasz aszfaltozásának előkészítését, miközben

őrizetlenül hagytak

egy működő munkagépet. Azzal még nem is lenne semmi baj, hogy végre megkezdődött a várva várt útfelújítás, viszont a beruházás munkafolyamatai láthatóan nincsenek összehangolva.

Történt ugyanis, hogy a néhány hete befejezett, vitatható minőségű kertészeti munkák eredményét most az útépítők lerombolták, és elkezdték a virágágyások oldalait megbontani.

A környéken lakók felháborodása több okból is érthető, egyrészt tudni szeretnék végre, hogy mikor vehetik birtokba a felújított Szentháromság utcát, másrészt pedig azt kifogásolják, hogy miért nem vártak az útrekonstrukciós folyamatokkal még néhány hetet, amikor a közelben működő iskolában már tanítási szünet lesz. A Bécsi körút és a Szentháromság utca kereszteződésében hétfő óta mobil forgalomirányító lámpa szabályozza a közlekedést a körforgalom helyett, így a környéken rendszeresek a torlódások, dugók. Halkó Pál, a szegedi Fidesz alelnöke - aki maga is alsóvárosi lakos - megdöbbenve értesült a kialakult helyzetről.

"Egy korábban átadott és a lakosság igényeit már akkor sem maradéktalanul kielégítő munka eredményeit pusztítják most, ez önmagában is bizonyítja a városvezetés alkalmatlanságát. Véleményem szerint a szegedi beruházásoknál úgy tűnik, mintha nem történne műszaki ellenőrzés"

- fogalmazott. Kerestük az önkormányzatot is az ügyben, ha esetleg válaszolnának, akkor természetesen megírjuk.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.