Közélet

Iskolakezdés előtt, az iskola oldalában verték szét a járdát és a kerékpártárolót

Iskolakezdés előtt, az iskola oldalában verték szét a járdát és a kerékpártárolót

2019. szeptember 2., hétfő
Iskolakezdés előtt, az iskola oldalában verték szét a járdát és a kerékpártárolót

Augusztus utolsó hetében verték szét a járdát és a kerékpártárolót a Karolina iskola oldalában, és a munkálatokkal nem sikerült végezni az iskolakezdéséig, ezért a környéken nehézkessé vált a biciklik tárolása, az iskolás korú gyerekek pedig kénytelenek bekapcsolódni az autós forgalomba.

Egészen érthetetlen módon az iskolakezdés előtt egy héttel kezdték el felbontani járdát és a kerékpártárolót a Szentháromság utcában, a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium oldalában.

Már azon is meglepődtek a környékbeliek, hogy egyáltalán megjelentek a munkások, ugyanis

a hosszas és sokszor érthetetlen mozzanatokat tartalmazó felújításon

átesett útszakaszt elméletileg már átadta az önkormányzat.

Persze a pesszimistább lakók már-már hozzászokhattak, ne adj' Isten még hiányolhatták is a munkásokat, mert az utóbbi időszak tapasztalatai alapján már nem is tűnik annyira meglepőnek, hogy

időről-időre toldoznak-foldoznak valamit

a már befejezett beruházás helyszínén. Sőt, arra is akadt példa, hogy

egy nyugdíjas asszony

hozta helyre a férc munkát.

A mostani járdafelbontás elkezdésekor és kerékpártároló szétszedésekor is nagy eséllyel lehetett fogadni, hogy ez bizony nem fog elkészülni az iskolakezdéséig,

pedig, ha valahol számításba kellene venni ezt a tényezőt is, az mindenképpen egy olyan hely, ahol óvoda, általános iskola, gimnázium és kollégium is működik a közelben. A kerékpártároló használhatatlanná tétele miatt a biciklivel érkezők kénytelenek járműveiket az intézmény bejárata előtti korláthoz vagy forgalomjelző táblához láncolni.

A munkálatok miatt kialakult helyzet fokozottan balesetveszélyes, mert az iskolás korú gyerekek kénytelenek bekapcsolódni az autós forgalomba.

A Szentháromság utca felújítása tehát tovább húzódik, és sajnos semmi sem garantálja, hogy azokon a szakaszokon, amelyek már úgy tűnik, hogy végeztek a munkálatokkal, újra ne megjelenjenek a munkások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.