Tápai: Ne adja el Szeged az I-es kórházat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint a polgármestertől származó információk alapján Szegednek nincs szüksége az I-es kórház eladásából származó bevételre. Tápai kiemelte, a szegedi Fidesz azon lesz, hogy az épületet az egyetem használja a továbbiakban.

– Ne adja el Szeged az I-es kórházat! – ezzel a határozott felszólító mondattal kezdte sajtótájékoztatóját Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke. – A Fidesz-KDNP a 2009-es első hirdetés óta ellenzi ennek az ingatlannak az értékesítését – emlékeztetett Tápai, majd kifejtette, egyrészt azért, mert 1813-ban kifejezetten a szegediek számára nyílt meg a kórház, másrészt, mert Szeged városnak szüksége van egészségügyi ellátásra, de erről Botka László nem olyan régen lemondott az egyetem javára.

– Botka László azt állítja, jól megy az önkormányzatnak. Akkor ezek szerint nem kell eladni a kórházat sem, hiszen nincs szüksége pénzre  – fogalmazott. Hangsúlyozta, minden rendelkezésre áll arra vonatkozóan, hogy az egyetem számára szükséges ingatlant az oktatási intézmény használja a továbbiakban.

“A Fidesz-KDNP azon lesz a jövőben, hogy ez az ingatlan az egyetemhez kerüljön, ami jelenleg Szeged város helyett az egészségügyi ellátás végzi. Arra fogjuk kérni Nemes Pál, független polgármesterjelöltet, hogy járjon közre a kórház épületének megtartása érdekében”

– zárta gondolatait Tápai.

Előző sztori

Házhoz vinné a gyógyszereket az időseknek Nemesi Pál, és bekamerázná a lépcsőházakat

Következő sztori

Információs napot tartanak civil szervezeteknek Szegeden