Közélet

Tápai: Ne adja el Szeged az I-es kórházat!

Tápai: Ne adja el Szeged az I-es kórházat!

2019. szeptember 10., kedd
Tápai: Ne adja el Szeged az I-es kórházat!

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint a polgármestertől származó információk alapján Szegednek nincs szüksége az I-es kórház eladásából származó bevételre. Tápai kiemelte, a szegedi Fidesz azon lesz, hogy az épületet az egyetem használja a továbbiakban.

- Ne adja el Szeged az I-es kórházat! – ezzel a határozott felszólító mondattal kezdte sajtótájékoztatóját Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke. - A Fidesz-KDNP

a 2009-es első hirdetés óta

ellenzi ennek az ingatlannak az értékesítését – emlékeztetett Tápai, majd kifejtette, egyrészt azért, mert 1813-ban kifejezetten a szegediek számára nyílt meg a kórház, másrészt, mert Szeged városnak szüksége van egészségügyi ellátásra, de erről Botka László nem olyan régen lemondott az egyetem javára. - Botka László azt állítja, jól megy az önkormányzatnak. Akkor ezek szerint nem kell eladni a kórházat sem, hiszen nincs szüksége pénzre – fogalmazott. Hangsúlyozta, minden rendelkezésre áll arra vonatkozóan, hogy

az egyetem számára szükséges ingatlant

az oktatási intézmény használja a továbbiakban.

"A Fidesz-KDNP azon lesz a jövőben, hogy ez az ingatlan az egyetemhez kerüljön, ami jelenleg Szeged város helyett az egészségügyi ellátás végzi. Arra fogjuk kérni Nemes Pál, független polgármesterjelöltet, hogy járjon közre a kórház épületének megtartása érdekében"

– zárta gondolatait Tápai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.