Közélet

Nem tudja a szegedi egyetem, mi folyik a városházán kórházeladás ügyben

Nem tudja a szegedi egyetem, mi folyik a városházán kórházeladás ügyben

2019. szeptember 9., hétfő
Nem tudja a szegedi egyetem, mi folyik a városházán kórházeladás ügyben

Eladná az I-es kórházat a szegedi önkormányzat, arra azonban szüksége van az SZTE-nek.

Mint azt a napokban megírtuk: olvasónk jelzése alapján vsásárlójelölteket, érdeklődőket vezethettek körbe az I-es kórházban, amelyet

számtalan módon és eszközzel próbál eladni a szegedi önkormányzat

- egyre olcsóbban. Van azonban egy megállapodás az SZTE és az önkormányzat között, amelynek értelmében az SZTE használhatja az ingatlant. - Az SZTE-n nagyszabású beruházások indultak el 2018-ban, ezek megvalósításához szükséges olyan infrastruktúra, ahová ütemezett módon szervezeti egységeket lehet átmenetileg költöztetni. Jelenleg a volt Sebészeti Klinika felújítása miatt a Sebészeti Műtéttan, az egészségügyi gyakorlati készségfejlesztési központ, az Ápolástani Intézet működik az épületben, várhatóan oda költözik a Bartók Béla Művészeti Kar és a Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskola amíg a beruházások megvalósulnak - tudtuk meg az univerzitásztól.

Egyelőre senki nem tájékoztatta az egyetemet a városházáról, a napokban történt bejárásról sem. - Konkrét információnk nincsen, a város 11 éve próbálja értékesíteni az ingatlant. 2010-2012-ben már megkapta az egyetem az épületet ingyenes használatra úgy, hogy a rezsi és a felújítások az egyetemet terhelik, amikor a Természettudományi és Informatikai Kar egy része költözött oda. Hat hónap a felmondási idő, volt egy megállapodás, hogy amíg az egyetemnek szüksége van az épületre, nem értékesítik - erősítette meg az egyetem. Az SZTE-nél azt mondták, egyelőre nem tudnak arról, hogy az önkormányzat biztosítana-e másik ingatlan abban az esetben, ha mégis túladnak a hatalmas ingatlanegyüttesen. Az egyetemnek egyébként lennének tervei az ingatlannal, azt ugyanis - felújítás után, tudnák továbbra is használni a betegellátás különféle területein, de akár a gyógyturizmusban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.