Közélet

Megmentenék a Széchenyi téri platánfákat

Megmentenék a Széchenyi téri platánfákat

2019. augusztus 29., csütörtök
Megmentenék a Széchenyi téri platánfákat

Csoport indult az egyik közösségi oldalon annak érdekében, hogy megmaradjanak az egészséges platánok a Széchenyi téren, a felújítás során pedig további fákat ültessenek a szakemberek. A mozgáskorlátozottaknak sem kedveznek az új tervek - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint je­lentősen átalakítaná a városvezetés a Széchenyi teret, a fej­­lesztéshez a Fontos Mérnök Stúdió Kft. készítette a terveket, amelyek szerint például teljesen eltűnnének az autók a térről, a parkolást mélygarázzsal oldanák meg, a kerékpárosokat is csupán a korzó jellegű terület két oldalán engednék te­­kerni. Sőt a felújítás része a szintrendezés, ehhez viszont szükség van a meglévő fák ki­­vágására, ugyanis a tervezők szerint az öreg fák gyökerei fel­­törik a járdákat, néhány kö­­zülük már nem is egészséges, befelé dőlő törzsük sem sze­­rencsés. Minderről a július vé­­gi lakossági fórumon számoltak be. Már ott sokan nem­tetszésüket fejezték ki a fairtás miatt, megnyugtatólag akkor azt mondták a szakemberek, hogy jóval több fát terveztek az új térre, mint amennyi jelenleg van. A városban élők viszont továbbra is aggódnak, hiszen a platánok a város legrégebbi fái, még az 1880-as évek elején ültették őket, Mayer Miklós akkori főépítésznek köszönhetően. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.