Írjon nekünk

Sport

Barca-veréssel rajtolt a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata végig vezetve 31-28-ra legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Velux EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged – FC Barcelona Lassa (spanyol) 31-28 (18-11)


Mikler Roland értékelése: 

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Itt a vége, a MOL-Pick Szeged végig vezetve 31-28-ra legyőzte a Barcelonát.

60 perc: Gyors gólváltást követően, egy perccel a végső dudaszó előtt kettővel megy a Szeged. Fabregas ziccerét lábbal védte Alilovic, a túloldalon Maqueda felteszi a pontot az i-re. 31-28.

58. perc: Bombac zseniális átadását Maqueda gólra váltotta, Bengoechea kísérletét Alilovic lábbal hárította. Zeng-zúg a “Mirko, Mirko” rigmus a csarnokban. Másfél perccel a vége előtt időt kérnek a katalánok. 29-27.

56. perc: Alilovic üggyel-bajjal hárította Palmarsson átlövését. Kallmann nem tudott betalálni a szélről, nem úgy mint a túloldalon Tomas Gonzalez. Három perccel a vége előtt 28-27 az állás.

55. perc: Radivojevics nagyon fontos gólt szerzett a szélről, a túloldalon technikai hibát vétettek a katalánok, így visszakerült a labda a szegediekhez, de Bánhidi is hibázott, így újból a vendégek támadhatnak. 28-26.

53. perc: Bengoechea balszélről bepattintotta a labdát Alilovic kapujába, Bodó átlövését blokkolta Fabregas, a gyorsindítást követően ismételten Bengoechea talált a kapuba. Már csak egy gól a szegedi előny. 27-26.

52. perc: Mem magára talált, ismételten átlövésből volt eredményes. Kallmann próbálkozását védte Moller, de a labda maradt a szegedieknél, Bodó pedig átlövésből betalált. 27-24.

50. perc: Bánhidi került be a húsdarálóba, a szegedi beállós kiharcolt egy kétperces kiállítást és egy büntetőt, melyet ezúttal nem tudott gólra váltani Radivojevics. Fordulópont lehet ez az elhibázott hétméteres. Maqueda viszont gondoskodott róla, hogy visszaáljon a háromgólos differencia. 26-23.

49. perc: Mem ezúttal közelebbről próbálkozott, Alilovic tehetetlennek bizonyult. Támadásban elszórta a labdát a Pick, a kontra végé pedig Bengoechea felhozta két gólra a Barcát. 25-23.

48. perc: Mem átlövését kiszedte Alilovic, a túloldalon Maqueda találatával ismét négygólos a szegedi előny. 25-21.

47. perc: Andersson kiállítását követően emberelőnybe került a MOL-Pick Szeged. Canellas lövését Sorhaindo blokkolta. A labda maradhatott a hazaiaknál, Radivojevics jobboldalról a keresztlécet találta el. 24-21.

46. perc: Bánhidi góljával visszaáll a négygólos különbség, igaz nem sokáig mert Mem átlövésével 24-21-re módosul az állás. Közben kapust cserélt a Szeged, Miklert Alilovic váltotta.

45. perc: Maqueda elszórta a labdát Bengoechea pedig köszönte szépen és ziccerből felhozta három gólra a Barcát. 23-20

43. perc: Andersson találata után időt kért Pastor. 23- 19.

42. perc: Újabb pontatlan átadás a vendégek részéről, melyre Radivojevics vércseként lecsapott, majd végigszáguldott a pályán és magabiztosan bevágta a ziccert. Fabregas góljával visszaáll az ötgólos különbség. 23-18.

40. perc: Bánhidi beállóból kiharcolt egy hétméterest, Radivojevics keze ezúttal sem remegett meg.  N’ Guessan gólja egy pillanatra elcsendesített a csarnokot, ráadásul Stepancsics kétperces kiállításban részesült. 22-17.

38. perc: Fabregas ziccerénél tehetetlen volt Mikler. Stepancic átlövésénél nem volt nehéz dolga Mollernek. Dika Mem góljával feljött hét gólra a katalán együttes. 21-16.

36. perc: Maqueda a jobboldalról óriási bombát eresztett meg, de a labda a keresztlécen csattant. Palmarsson góljával zárkózna a Barca, de Bánhidi rögtön válaszolt. A túloldalon Fabregasról feledkeztek meg a szegediek. 21-14.

34. perc: Egy szemre is tetszetős támadás végén Radivojevics lövését kivédte a szünetben csereként beálló Moller. A túloldalon gólt szereznek a katalánok. 20-12.

33. perc: Stepancsics káprázatos átlövésgólja után már kilencgólos a szegedi előny. 20-11.

32. perc: Bombac szenzációs átadása után Bánhidi-góllal indult a második felvonás. A túloldalon Palmarsson kiharcolt egy büntetőt, melyet Mikler bravúrosan hárított. Elképesztő formában a szegedi kapus! 19-11.

SZÜNET

30. perc: Tizennégy másodperccel a vége előtt időt kért Juan Carlos Pastor. Az időkérés után Bombac átlövése a kapufa segítésével túljutott a gólvonalon, így hétgólos szegedi előnnyel vonulhatnak szünetre a csapatok. 18-11.

29. perc: Taktikusan, hosszan elnyújtva támadott a Szeged, az akció végén Bánhidi próbálkozott, de a kapus védett. Az ellentámadásból nem született gól, a szegediek gyorsan indították Kallmant, aki bevágta a ziccert. A túloldalon Fabregas volt eredményes beállóból. 17-11.

28. perc: Stepancsics góljával hétgólosra nőtt az előny. N’Guessant meglökte a levegőben Heningman, a játékvezető kiküldte őt két percre. Fabregas teljesen üresen kapta a labdát beállóban, nem is vétette el a lehetőséget. 16-10.

27. perc: Gaber kiharcolt egy hétméterest és egy sárga lapot. A büntetőt Radivojevics higgadtan értékesítette. A Barcelona is büntetőhöz jutott, Cindric is magabiztos ítélet végrehajtónak bizonyult. 15-9.

25. perc: Stepancsicsnál belemenést fújt a játékvezető, a túloldalon egy kísértetiesen hasonló szituációban azonban a vendégek javára ítélt. Óriási füttykoncert, igaz nem tart sokáig, hiszen a barcelonai támadás egy rossz átadással végződött. Bombac bejátszása után Gaber szétforgácsolta a keresztlécet. Mikler egy újabb bravúros védést produkált. 14-8.

24. perc: Bombacnál könnyű síppal belemenést fújtak, Abello ezúttal az oldalhálót zörgette meg jobboldalról.

23. perc: Gomez Abello ziccerben a keresztlécre dobta a labdát. Heningman egy perccel azután, hogy beállt gólt szerzett a baloldalról. Mikler két védést bemutatva hat gólon tartotta a katalánokat. 14-8.

21. perc: Stepancsics átlövésből megszerezte első szegedi BL-gólját. N’Guessan egy hatalmas bombával válaszolt. 13-8.

20. perc: Bodó góljára Alex próbált válaszolni, de ezúttal célt tévesztett a Barca szélsője. 12-7.

19. perc: Gaber is megszerezte első találatát, akárcsak Alex a túloldalon. 11-7.

18. perc: N’ Guessan távoli lövését Mikler hárította, a túloldalon Bodó góljával ismét négygólosra nőtt a szegedi előny. 10-6.

16. perc: Fabregas kapott egy jó bejátszást, Mikler ezúttal tehetetlen volt. A túloldalon Bánhidi tőle kissé szokatlan szögből, a balszélről próbálkozott, de a kapus kivédte. Fabregas ismételten betalált, ezzel feljött három gólra a Barca. 9-6.

14. perc: Mikler szenzációsan védett kézzel Fabregas ziccerénél, ihletett formában a szegedi hálóőr. Bombac úgy ment át a katalán védelmen, mint kés a vajon. 9-4.

13. perc: Bombac hiába lőtt a kapuba, lépéshiba miatt érvénytelen a találat. Bánhidi védekezett jól, majd Bodó indította Maquedat, aki ziccerben nem hibázott. Először vezet néggyel a Pick! A katalánok mestere időt kért. 8-4.

12. perc: Bengoechea a balszélről egy pillanatra elcsendesítette a hazai publikumot, a másik oldalon Maqueda remek átadása után Bombac szerzett gót középről. 7-4.

10. perc: Cindric középről, talpról próbálkozott, nem sok sikerrel. Maqueda jobboldalról megszerzi saját maga második, csapata hatodik gólját. 6-3.

8. perc: Kallman tisztán próbálkozhatott a balszélről, a katalán kapus a kapufa segítéségével hárított. A túloldalon gyorsan gólt szerez a Barca, de rögtön válaszol Maqueda. Fabregas gólja után feljött egyre a katalán gárda, Bánhidi azonban beállóból visszaállította a kétgólos differenciát. 5-3.

7. perc: Palmarsson távoli kísérletét kivédte Mikler, a túloldalon Radivojevics megszerezte második gólját. 3-1.

6. perc: Maqueda lövése ezúttal lekerülte a kaput, a kontrából gólt kapott a Szeged, igaz, Kallman találatával ismét a hazaiaknál az előny. 2-1.

4. perc: Gaber védekezett túl keményen Fabregassal szemben, újabb hétméteres, de ezt is hárítja Mikler! Marad az 1-0.

3. perc:
Az első szegedi akció során Maqueda lövését még védte a kapus, de a labda pont Radivojevics elé pattant, aki könyörtelenül bevágta jobb szélről. 1-0!

2. perc: A vendégek vezethették az első támadást, amely végén Mem kiharcolt egy hétméterest. Dolenec büntetőjét Mikler hárította!

17:26: A BL-himnuszt követően minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön a mérkőzés.

A szurkolók kiírással kedveskedtek a korábbi szegedi játékosnak, Thiagus Petrusnak

17:23: Érkeznek a csapatok a küzdőtérre, a katalánok sárgában, míg a hazaiak sötétkék szerelésben játszanak a mai napon. Thiagus Petrus bemutatásakor óriási üdvrivalgásban tört ki a közönség, majd “Petrus, Petrus” rigmusba kezdett a B-közép.

17: 06: Juan Carlos Pastor sérülés miatt nem számíthat Alen Blazevics, Dimitrij Zsitnyikov, valamint Stefan Sigurmannsson játékára. Utóbbi helyére azt a Bajusz Brúnót nevezte a spanyol tréner, aki első Bajnokok Ligája meccsét játszhatja, amennyiben pályára lép. A sors fintora, hogy szinte napra pontosan 11 és fél évvel ezelőtt, 2008. március 15-én egy Barcelona elleni mérkőzésen lépett utoljára pályára a Pick Szeged színeiben BL-meccsen Bajusz Brúnó édesapja, Bajusz Sándor. Mario Sostaric bokája kifordult az egyik edzésen, ennek ellenére a szlovén játékos neve ott van a hazaiak meccskeretében.

17:00: Nagy szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol fél óra múlva kezdetét veszi a MOL-Pick Szeged – FC Barcelona Lassa összecsapás a Bajnokok Ligája 2019-20-as kiírásának 1. fordulójában. 

A mérkőzés beharangozóját ITT, a Thiagus Petrussal készült exkluzív interjúnkat pedig ITT olvashatja.

Kovács Ferenc képgalériája:

 

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Itt szavazhat a MOL-Pick Szeged négy játékosára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A BL-szezon legjobbjait keresik.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged videóelemzője szerint a magyar foci technikásabb, mint az ír

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Paul Ceusan, a Szeged-Csanád GA asszisztensedzője és videóelemzője a napokban hosszabbított szerződést a Tisza-parti klubbal. A 37 esztendős román szakember korábban Írországban dolgozott utánpótlásedzőként, többek között az ott szerzett tapasztalatairól, szakmája kihívásairól és a Szeged-Csanád GA fejlődéséről beszélgettünk vele. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Kiderült, hogy mikor indul újra a kézilabda-bajnokság

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az M4 Sportnak adott interjúban jelentette be, szeptember 6-án rajtol majd a magyar bajnokság. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál