Sport

Thiagus Petrus: Izgatottan várom, hogy újra Szegeden legyek

Thiagus Petrus: Izgatottan várom, hogy újra Szegeden legyek

2019. szeptember 13., péntek
Thiagus Petrus: Izgatottan várom, hogy újra Szegeden legyek

Tavaly június óta először és ellenfélként is először jön Szegedre a MOL-Pick Szeged korábbi brazil légiósa. Izgatottan várja az utazást és csapatával nyerni szeretne a BL-nyitányon.

Igazi közönségkedvenc volt Szegeden Thiagus Petrus, aki három évig volt a védelem oszlopa a MOL-Pick Szegedben. A védekezőspecialista brazil a bajnoki cím után szerződött a Barcelonához, ahol tavaly spanyol bajnok és kupagyőztes lett, a Bajnokok Ligáját azonban elszúrták. A Final Fourba jutásuk "kötelező kör" volt, ott a MOL-Pick Szegedet búcsúztató Vardar elleni elődöntőben sokáig úgy tűnt, a döntő sem elérhetetlen, de a hajrában leblokkoltak, így másnap a Kielce ellen bronzéremmel és csalódottan zárták a szezont. "Nagyon régen voltam Szegeden, egy héttel azután, hogy megnyertük a bajnokságot"-válaszolta Thiagus Petrus, amikor arról kérdeztük, hogy mikor járt utoljára Szegeden. Magyarországon is csak egyszer volt azóta, idén februárban a Veszprém elleni csoportmeccsen lépett pályára. "Nagyon várom már az utazást. Ez különleges lesz nekem, izgatott is vagyok miatta. Három évet játszottam Szegeden, bajnokságot nyertem, rengeteg nagyon jó embert és barátot ismertem meg. Jó lesz újra látni őket."- mondta a brazil, de azt is hozzátette, hogy a szoros program miatt csak egy szabad délelőttje lesz, így kevés ideje lesz találkozni a volt csapattársaival és barátaival.

A játékosok fél 11-re értek a térre, ahol egyesével szólították őket színpadra.

Petrus a legutóbbi MOL-Pick Szeged-Barcelona meccsre is szívesen gondol vissza. Két évvel ezelőtt a botladozó, mély gödörben lévő szegediek 31-28-ra nyertek a katalánok ellen. Azon a meccsen két gólja mellett tanári védekezéssel oroszlánrészt vállalt a sikerből. "Nagyon kemény meccs volt, hatalmas küzdelemben nyertünk. Ez most sem lesz másképp, annak ellenére, hogy a szezon elején vagyunk. A Szeged ellen senkinek nem könnyű játszani, pláne az Újszegedi Sportcsarnokban. Ezt én most tapasztalom majd meg először ellenfélként "- ecsetelte a BL-rangadót a brazil. Hiába nem járt régóta Szegeden, folyamatosan követi volt csapata eredményeit és volt játékostársaival is rendszeresen beszélget, így naprakész a MOL-Pick Szegedből. "Tavaly csak egy rossz meccsük volt a BL-ben, nagyon kevés kellett a Final4-be jutáshoz. Nem az illendőség és az elfogultság mondatja velem, de idén is a favoritok között vannak és szerintem most ott lesznek Kölnben. Ismerem a játékosokat, tudom, hogy képesek rá."

A brazil válogatott játékos jól érzi magát Barcelonában. A csapat már több komoly tétmeccset is játszott a szezonban, a Superglobe elnevezésű csapatvilágbajnokságon a Kiel ellen nyertek a döntőben,és a spanyol szuperkupát a Cuencával szemben hódították el, két eddigi bajnokijukat is megnyerték. "A szezon első pár hete mindig nehéz, kell néhány hét, amíg belelendülünk a játékba és elkapjuk a ritmust. Magamon is érzem, hogy messze vagyok még a csúcsformától. A célunk viszont idén is a BL-győzelem, ehhez pedig minden meccsen a győzelemért kell pályára lépnünk, így Szegedre is nyerni megyünk "- jelentette ki határozottan. A MOL-Pick Szeged-Barcelona férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban.

Thiagus Petrus a védekezés oszlopa volt a MOL-Pick Szegedben. Ha a kaput vett célba akár ziccerben, akár egész pályáról, a közönség visszafojtott lélegzettel nézte a labda útját. A brazil játékos Szegeden is sokat gyakorolt, ami a találati arányát is javította, és azóta is dolgozik azon, hogy egyre jobb legyen. “Természetesen mindig gyakorolom edzéseken. Amikor lehetőségem nyílik, elvállalom a lövést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.