Sport

A jelszó változatlan: irány Köln!

A jelszó változatlan: irány Köln!

2019. szeptember 14., szombat
A jelszó változatlan: irány Köln!

Tavaly a Final Four küszöbén bukott el a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában. Idén újra próbálkozhat és most sem esélytelenül. Első körben a tavalyi sorozat bronzérmese, a Barcelona látogat Szegedre.

A Vardar ellen elbukott negyeddöntő után sokan kiábrándult arccal ültek a lelátón, hitetlenkedve indultak haza, bosszúsan kommenteltek a közösségi oldalon és néhányan még azt is megfogadták, hogy soha többet nem mennek a MOL-Pick Szeged meccseire. Nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, hogy most ugyanezek a szurkolók számolgatják a másodperceket és várják, hogy a csapat szombaton fél 6-tól az Újszegedi Sportcsarnokban megkezdje a BL-szezont a Barcelona ellen. "Annak a csapatnak, amelyik el akar jutni Kölnbe, nem szabad azon gondolkodnia, hogy melyik csapattal lenne jó kezdeni a szezont." – válaszolta Bodó Richárd, amikor arról érdeklődtünk, hogy nem érzi-e korainak a sorozat egyik esélyesével találkozni rögtön az elején. "Lehetett volna könnyebb dolgunk is, de ez van. Elég régóta tudjuk, hogy ki ellen kezdünk, tudjuk, hogy a formánkat mostanra kellett időzíteni. A meccs előtti napok arról szóltak, hogy mindenki százszázalékos állapotba kerüljön."– ecsetelte az első meccs előtti teendőket az átlövő.

A MOL-Pick Szegedben többen bajlódtak kisebb-nagyobb sérüléssel a felkészülés alatt és a bajnoki szezon kezdetén. A bajnokságban a Csurgó, a Komló és a Vác ellen sikeresen megvívott meccseken ez áthidalható probléma volt, de a BL más kávéház. A kisebb sérültek felépültek, egyedül Sigurmannsson játéka kérdéses, de a szakmai stábnak a legkomolyabb feladatot Alen Blazevic pótlása lesz, ami nem egyszerű feladat. A védekező specialista horvát legalább három hónapig nem kézilabdázhat, mert porckorongsérv miatt műtétre volt szüksége. Ebben a pótlásban lehet nagy segítség Bánhidi Bence, aki a Vác elleni bajnokin közel 1 hónapos kihagyás után visszatérhetett a pályára. Úgy tűnik, hogy rendbe jött az Achilles-ín-sérülése. "Ki kellett próbálni a lábamat és szerencsére nem volt vele komolyabb gond a Vác ellen. Nagyon jó volt végre a csapattal készülni és meccset játszani. 80-90 százalékos állapotban vagyok, szombatig ezen még lesz időm javítani. Nagyon várom már a Barcelona elleni meccset." -mondta a Vác elleni meccs után a szegedi beálló.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a szezon előtt is elkészítette a BL-csapatok rangsorát. A lista élén a Telekom-Veszprém áll; elsősorban a nyári igazolásokkal indokolják, hogy a veszprémiek állnak a legfrissebb erősorrend élén. Az erősorrendben az előző idény ezüstérmesét a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel és a Vive Kielce követi, a MOL-Pick Szeged pedig a hatodik helyen áll. A szegediekről az EHF azt írja, az előző szezonban sokáig komoly esélyük volt – fennállásuk során először – a négyes döntőbe jutni, a negyeddöntőben azonban búcsúzni kényszerültek. Még motiváltabbá teheti őket, hogy elveszítették bajnoki címüket a Veszprémmel szemben.   Hogy az erősorrend mennyire fedi a valóságot az majd május utolsó hétvégéjén derül ki Kölnben, ahova ha a MOL-Pick Szeged eljut, akkor rögtön borítja is a papírformát. Mindenesetre a szezon elején, sorrendben a Barcelona, PSG és Flensburg elleni pokoli nehéz meccseken bebizonyíthatják a szegediek, hogy idén valóban esélyesek a kölni küszöb átlépésére. A mai ellenfélről írt beharangozónkat

itt olvashatja

. A találkozó 17 óra 30 perckor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban, amiről élő, helyszíni tudósításban jelentkezünk. A két csapat legutóbbi szegedi összecsapásának összefoglalója: https://www.facebook.com/FCBHandbol/videos/2213542412004737/?v=2213542412004737  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.