Közélet

Már a szegedi óvodások is lelkesen örülnek

Már a szegedi óvodások is lelkesen örülnek

2019. szeptember 22., vasárnap
Már a szegedi óvodások is lelkesen örülnek

Akik természetesen csak véletlenül voltak éppen akkor, éppen ott, és éppen azon a trolin, amit a baloldali városvezetés nagy csinnadrattával bemutatott.

Mindenképpen üdvözlendő, hogy végre

kormányzati támogatással ugyan

, de megújulhat a szegedi közösségi közlekedés; ennek már ideje volt! Ezentúl tehát nem az utasoknak kell majd tolni a buszokat, trolikat, mint ez előfordult nem egyszer; hanem talán működőképes járművekkel szállítják majd a szegedieket a városban. Vagyis remélhetően ennek vége:

Mint arról mi is beszámoltunk, kormányzati támogatásból,

a Modern Városok Program keretében újulhat meg

a szegedi tömegközlekedési flotta, amelyre bőven ráfér a korszerűsítés, ugyanis a járművek átlagéletkora 20-24 év. A napokban rendkívül emelkedett ünnepséggel mutattak be pár újonnan vásárolt, de egyébként használt trolit a városvezetők a Dugonics téren, az autómentes napon. Ahol természetesen teljesen véletlenül megjelentek óvodás és kisiskolás gyerekek is, örülni az új, klassz, szép, piros trolinak, amit persze ki is próbáltak. El is képzeltük, miket mondhattak a helyszínen.

Nagyon kényelmes az ülés Sanyi bácsi, Laci bácsi és Éva néni!
Szaladjunk oda a trolihoz Laci bácsi?
Lerajzoljuk ezeket a csodás új trolikat Sanyi bácsi, jó?
Most mi jövünk vajon? Vagy még a kicsiknek kell örülni?
Ilyen kicsi helyen is elférnek... Sanyi bácsi!

Nyilván teljes véletlenről beszélhetünk, mert az nem fordulhat elő Szegeden, hogy óvodásokat vezényeltet ki a városvezetés tapsolni és buszoknak örülni. Ha már az előfodulhat, hogy

a Botka-kampány célpontjai az általános iskolák bejaratai és a játszóterek

, amiből

lett is nagy felzúdulás

.

(A fotókat Botka László propagandalapjától kölcsönöztük, azokat nem mi készítettük!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.