Közélet

Majdnem sikerült rendesen visszatenni a kerítéseket a Szentháromság utcán

Majdnem sikerült rendesen visszatenni a kerítéseket a Szentháromság utcán

2019. augusztus 8., csütörtök
Majdnem sikerült rendesen visszatenni a kerítéseket a Szentháromság utcán

A még éppen felújítás alatt álló utca lakói szerint a végén kezdték a rekonstrukciót, ennek pedig a kialakított kiskertek az áldozatai. Az azokat elkerítő kerítést éppen nem sikerült rendesen visszatenni a helyükre.

A Szentháromság utca felújításának végéhez közelít a projekt, már a korábban portálunkon megírt süllyesztett padkájú garázsbejárókat is leaszfaltozták, azonban a kiskertek továbbra is elhanyagoltan várják sorsukat.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy, az utcában lakó nyugdíjas asszony gazolt az egyik ilyen területen, annyira zavarta már. Eredetileg a Rákóczi tér és a Szivárvány utca közti szakasz megcsinosítását tervezte el, azonban annyira elfáradt, hogy csak egy kiskertet tudott kigazolni. Ő és az utcákban élők sem értik, hogy a kiskerteket miért nem akkor alakították ki és ültettek növényeket, mikor már elkészült az utca aszfaltburkolata teljes egészében.

"Számtalanszor felöntötte az esővíz, folyt ki a sár az utcára. Ez nem tesz jót az ottani növényeknek sem, de ránézni is rossz. Így inkább nem kell a kiskert" – magyarázta Ilona.

"Arról nem is beszélve, hogy eközben csak nő a gaz, mintha muszáj lenne neki, mert senki se foglalkozik vele. Nem hinném, hogy nekünk, nyugdíjasoknak kéne hajlongani és kapkodni kifelé a gyomot" – összegezte gondolatait. Szerda délutánra semmit sem változott a helyzet gazfronton, azonban a felújítás előtt elhelyezett kerítések kerültek vissza helyükre érdekes módon. "Hagyján, hogy fonákul kezdtek bele az egészbe, de ez igényes munka bárki szerint? A munkások a saját kertjükkel is így bánnának?" – szólt hozzá Balázsné Emília.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.